CS 1.6

Jak dostosować Slackware w tych dziedzinach.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Dario

Re: CS 1.6

Post autor: Dario »

Może poszukaj innej wersji Wine, ja mam Wine20050930 chyba z cvs, już nie pamiętam i nie próbuje innych wersji, bo na tej przynajmniej działa :)

Awatar użytkownika
Blizzard
Użytkownik
Posty: 191
Rejestracja: 2005-06-12, 21:40

Re: CS 1.6

Post autor: Blizzard »

probujcie cedegi

kolert83
Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 2006-10-16, 18:29
Lokalizacja: Śląsk

Re: CS 1.6

Post autor: kolert83 »

Cedega44.tgz tez sie wiesza na tym samym punkcie co Wine tzn na : Precaching resources
A Cs jak sie wieszał tak sie wiesza ;-(
Ostatnio zmieniony 2006-12-28, 19:33 przez kolert83, łącznie zmieniany 1 raz.

Dario

Re: CS 1.6

Post autor: Dario »

To nie jest wina tego cs-a ?

kolert83
Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 2006-10-16, 18:29
Lokalizacja: Śląsk

Re: CS 1.6

Post autor: kolert83 »

Na windowsie ten cs1.6ful_ v7 chodzi , a podczas instalacji przez wine wywala mi bład ze nie pasuja mu 3 pliki:
1 Msvv12.asi nie pasuje do pliki w setupie
2 Mssv29.asi ------------------||--------------------------
3 Steam.dll ------------------||-------------------------
ale dam ignoruj instalacja idzie dalej, konczy instalacje nastepny bląd w konsoli przy próbie odpalenia cs to nie widzi x11drv ale instaluje patcha cs16full_patchl_v19 po wydaniu komendy wine hl.exe wchodzi do menu , i przechodze do CS i obojętnie czy bede logować sie na czyjś serwer czy bede robić swój - przy ! precaching resources ! ,komputer staj sie powolny jak żółw nic sie nie dzieje , a przełączenie sie na inną konsole to już bajka - MOŻE TO WINA TYCH plików ?? przy okazji dzieĸi ze starasz sie mi jakoś pomóc z tym CS-em NARKA

PS przy instalacji za pomocą cedegi mam te samre błędy
Ostatnio zmieniony 2006-12-29, 18:06 przez kolert83, łącznie zmieniany 1 raz.

kolert83
Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 2006-10-16, 18:29
Lokalizacja: Śląsk

Re: CS 1.6

Post autor: kolert83 »

Na jednym z forum znalazłem ja należy skonfigurować wine - i w końcu pokonałem wieszanie sie przy PRECACHING RESOURCES i załadował mi sie serwer, ale tu kolejny bląd wiesza sie zaraz jak zobacze plansze , a zanim wybiore kim chcę grać ... mozę jakiś pomysl ??
Ostatnio zmieniony 2006-12-30, 17:38 przez kolert83, łącznie zmieniany 1 raz.

kolert83
Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 2006-10-16, 18:29
Lokalizacja: Śląsk

Re: CS 1.6

Post autor: kolert83 »

Odpaliłem CS - skonfigurowałem wine ,powrzucałem jakies biblioteki , zakładka Audio tez po reinstalce wine zaczeła wskakiwać . Śmiga aż miło :) dzieki za pomoc
System error?:: Sukces

Awatar użytkownika
Blizzard
Użytkownik
Posty: 191
Rejestracja: 2005-06-12, 21:40

Re: CS 1.6

Post autor: Blizzard »

Napisz dla potomnych krok po kroku co zrobiles, bo zapewne nie tylko Ty szukasz rozwiazania.

kolert83
Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 2006-10-16, 18:29
Lokalizacja: Śląsk

Re: CS 1.6

Post autor: kolert83 »

Witam
cs16fullv7
+
CSpatch_full_V19 ( bez patcha nie potrafiłem poradzić sobie z błędem X11drv)

Napisze co zrobiłem , tak dobrze jak to pamiętam :

1 Sciągnąłem
MozillaControl1712.exe
mozilla-win32-1.7.13-installer.exe
+msvcp60.dll(biblioteka z windowsa )
Wine 0.9.27.tgz

Wszystko robiłem z roota ( gre obecnie tez odpalam z root)

2 Zainstalowałem Wine ( po kilku próbach udalo mi sie zainstalować tak zebym umiał wchodzić na zakładkę AUDIO po wydaniu komendy winecfg. Przedtem miałem z tym problemy - ustawiłem OSS w Audio)
3 Zainstalowałem CS i zawsze sie wieszał w tym punkcie na tworzeniu serwera wieć wyszukałem o co chodzi na

http://www.linux-gamers.net/modules/new ... t_id=12651

ustawiłem to tak jak poradził to tamten user.( Zresztą, w dalszym moim opise , jest to opisane w punkcie 5 + moje własne dodatki)

PUNKT 4 JUZ RACZEJ NIE POWINIEN BYC POTRZEBNY ALE JA ZROBIŁEM GO wcześniej przy okazji instalacji starszych ver. WINE - chodziło o Active X

4 Zainstalowałem przy pomocy Wine MozillaControl1712.exe
mozilla-win32-1.7.13-installer.exe
http://www.linux-gamers.net/modules/wiw ... OWTO+Steam
Wszystko od punktu 2.3 do końca 3 zrobiłem krok po kroku

5 W ustawienich WINE 0.9.27 ustawilem jeszcze takie rzeczy :
Biblioteki : activeds,amsteam,avicap,cabinet,cfgmgr,comat,crypnet,wininet,winnls32,wintrust
Grafika : Allow DirectxX apps to stop..... , Emulate Virtual Desktop, DirectShader Support Emulated
Audio : ustawiłem na OSS, Direct Sound - Emulation ,zaznaczyłem również Driver Emulation

I to wszystko , jak sobie coś jeszcze przypomne to dopisze
Ostatnio zmieniony 2007-01-04, 19:55 przez kolert83, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ