alsa - jak ustawic odtwarzanie z kilku zrodel naraz?

Jak dostosować Slackware w tych dziedzinach.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

log_out
Użytkownik
Posty: 254
Rejestracja: 2004-08-19, 22:54

Re: alsa - jak ustawic odtwarzanie z kilku zrodel naraz?

Post autor: log_out »

O ile dobrze pamiętam, na stronie projeku pisało że dla OSS ten trik nie działa ;)
Awatar użytkownika
Minder
Użytkownik
Posty: 540
Rejestracja: 2004-08-08, 15:12
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: alsa - jak ustawic odtwarzanie z kilku zrodel naraz?

Post autor: Minder »

log_out pisze:na stronie projeku pisało że dla OSS ten trik nie działa
[purysta językowy mode on]
Co pisało? Jakieś stworzenie pisało na stronie? :evil:
"było napisane" albo "napisali", ostatecznie "piszą" (w domyśle: "autorzy")
[purysta językowy mode off]
Przepraszam za OT, ale momentami nie potrafię zdzierżyć.
[url=http://Polish-30642126344.SpamPoison.com][img]http://pics2.inxhost.com/images/sticker.gif[/img][/url] [url=http://www.bykom-stop.avx.pl][img]http://www.bykom-stop.avx.pl/bannery/80x15.png[/img][/url]
Awatar użytkownika
Rookie One
Użytkownik
Posty: 230
Rejestracja: 2004-11-13, 13:16
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Re: alsa - jak ustawic odtwarzanie z kilku zrodel naraz?

Post autor: Rookie One »

Po przekompilowaniu MPlayera tym razem z obsluga ALSY film normalnie mi leci, ale co ok. sekunde przerywa na ulamek sekundy dzwiek i wyskakuje blad:

Kod: Zaznacz cały

ALSA lib control.c:654:(snd_ctl_open_noupdate) Invalid CTL /dev/mixer 0%
alsa-control: mixer attach /dev/mixer error: Nie ma takiego pliku ani katalogu
Fajnie... ;/ I o co biega tym razem?
[color=darkblue][b]- [ Slackware 10.2, kernel 2.4.31 ]
- [ Windows XP Home SP2 ][/b][/color]
[size=75]Pentium 4 3 GHz HT, 512 MB RAM, Intel 915G[/size]
Registered Linux User #372988
Awatar użytkownika
Hannibal
Moderator w st. spocz.
Posty: 1644
Rejestracja: 2004-06-08, 16:03
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: alsa - jak ustawic odtwarzanie z kilku zrodel naraz?

Post autor: Hannibal »

/dev/mixer to urządzenie oss. Musisz więc załadować moduły alsa-oss i zainstalować bibliotekę o tej nazwie.
[size=75]Hannibal@current@2.6.X[/size]
Awatar użytkownika
Rookie One
Użytkownik
Posty: 230
Rejestracja: 2004-11-13, 13:16
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Re: alsa - jak ustawic odtwarzanie z kilku zrodel naraz?

Post autor: Rookie One »

Czegos tu nie rozumiem... :? Mam alsa-oss, a w MPlayerze zaznaczona wtyczke ALSY, a nie OSS... ;/
[color=darkblue][b]- [ Slackware 10.2, kernel 2.4.31 ]
- [ Windows XP Home SP2 ][/b][/color]
[size=75]Pentium 4 3 GHz HT, 512 MB RAM, Intel 915G[/size]
Registered Linux User #372988
ODPOWIEDZ