Hutrownia komputerowa

Wszystko o czym chcecie dyskutować a tyczy się choć trochę Slackware Linux i nie tylko!

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Awatar użytkownika
zgola
Użytkownik
Posty: 96
Rejestracja: 2005-08-12, 10:30
Lokalizacja: leszno
Kontakt:

Hutrownia komputerowa

Post autor: zgola »

Drodzy forumowicze, od jakiegos czasu prowadze z kolega maly interes (projektowanie stron www, obsluga informatyczna firm, itp itd.), jako iz chcemy rozszerzyc dzialanosc zainteresowalismy sie rowniez sprzedaza sprzetu, wiem ze czasy sa trudne, ale trzeba probowac, moja prosba jest taka, czy moglibyscie polecic jakas dobra hurtownie ze sprzetem komputerowym?
Bedze wdzieczny za wszelkie sugestie :)

P.S. przepraszam za brak polskich znaczkow
Jeśli chcesz pomóc biednemu studentowi nie wahaj się ani chwili, przelej co łaska, sam wiesz jak teraz ciężko jest o kieliszek chleba nr konta: 52 1140 2004 0000 3102 4349 6053
Awatar użytkownika
Outlaw
Administrator
Posty: 2862
Rejestracja: 2004-06-29, 22:23
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Hutrownia komputerowa

Post autor: Outlaw »

Witam,
Spróbuj w www.proline.pl ceny w detalu mają bardzo niskie w porównaniu do innych więc w hurcie powinni mieć jeszcze taniej. Kilka razy u nich kupowałem i nie było żadnego problemu.
Pajaczek
Użytkownik
Posty: 1439
Rejestracja: 2006-08-03, 13:16
Lokalizacja: Winny Gród

Re: Hutrownia komputerowa

Post autor: Pajaczek »

No nie wiem czy tak z czystą reklamą wypada...

z hurtownii to abc, action, incom. Choć warunki współpracy ostatnio się pogorszyły (niestety). Mowa o wartości zamówień zaliczanych jako hurtowe (kiedyś 100-500 zł, teraz coraz częściej 2-3 tys).
Awatar użytkownika
Outlaw
Administrator
Posty: 2862
Rejestracja: 2004-06-29, 22:23
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Hutrownia komputerowa

Post autor: Outlaw »

Pajaczek, u mnie w firmie też brali z tych hurtowni, teraz podpisali umowę z komputronikiem, niby ciut drożej ale mają markę i jednak każdy kojarzy komputronik, więc zawsze jest jakiś plus. Darmowe gazetki z tym co można u Ciebie w sklepie dostać itp.
Czasami miałem sytuacje że w detalu na proline miałem o 5-10zl drożej niż w incom, ntt, czy action więc nie wiem jak wyglądają ceny dla hurtu. Myślę że najbardziej by się opłacało. zgola, zawsze możesz zarejestrować się w kilku miejscach porównać ceny i wybrać sobie 'głownego' dostawce, bo wiadomo czasami jest tak że czegoś on nie ma a potrzebujesz pilnie to można zamówić gdzieś indziej.
Awatar użytkownika
zgola
Użytkownik
Posty: 96
Rejestracja: 2005-08-12, 10:30
Lokalizacja: leszno
Kontakt:

Re: Hutrownia komputerowa

Post autor: zgola »

Outlaw pisze:zawsze możesz zarejestrować się w kilku miejscach porównać ceny i wybrać sobie 'głownego' dostawce, (...).
Jesli umowy nie beda na wylacznosc to pomysl calkiem niezly, co do kumputronika i marki raczej chcemy budowac wlasny wizerunek,

dzieki za rady i jesli ktos ma jeszcze jakies sugestie to chetnie poslucham, poki co przeszukuje fora i probuje zdobyc kontakty do przedstawicieli handlowych :) pozdrawiam
Jeśli chcesz pomóc biednemu studentowi nie wahaj się ani chwili, przelej co łaska, sam wiesz jak teraz ciężko jest o kieliszek chleba nr konta: 52 1140 2004 0000 3102 4349 6053
Awatar użytkownika
Outlaw
Administrator
Posty: 2862
Rejestracja: 2004-06-29, 22:23
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Hutrownia komputerowa

Post autor: Outlaw »

zgola pisze:co do kumputronika i marki raczej chcemy budowac wlasny wizerunek,
Komputronik w umowie nie ma że musisz korzystać z ich loga. Możesz mieć swoje i np jakiś mały znaczek komputronika (ale nie musisz) oni Ci nic nie narzucają. Dają Ci tylko produkty demo, kretydy jeśli potrzebujesz itp.
Pajaczek
Użytkownik
Posty: 1439
Rejestracja: 2006-08-03, 13:16
Lokalizacja: Winny Gród

Re: Hutrownia komputerowa

Post autor: Pajaczek »

Teraz coraz mniej dużych graczy będzie narzucać własne logo, oraz będzie poszukiwać nowych odbiorców, więc wyłączność pewnie Ci nie grozi... Ale z drugiej strony też zacznie oszczędzać (stad podniesienie, jak to nazwałem ilości hurtowej, a wiąże się to z tym, że np. powyżej tej wartości nie płacisz za wysyłkę towaru do Ciebie - też kilka innych warunków - ... to też koszt).

Kontakty z przedstawicielami dadzą Ci jedynie tyle, że podpowiedzą Ci jak się zarejestrować, bo cen Ci nie zdradzą raczej. A ja mogę Ci to i bez przedstawiciela powiedzieć: aktualne dokumenty rejestrowe (wypis z KRS lub wpis do ewidencji działalności + nadanie NIP + Regon) nie starsze niż 3 msc, udajesz się na stronę hurtowni i szukasz formularza lub gdzie musisz wysłać te dokumenty, podpisujesz umowę i voila.
topdolar
Użytkownik
Posty: 389
Rejestracja: 2006-10-05, 18:35

Re: Hutrownia komputerowa

Post autor: topdolar »

jak jeszcze pracowalem w kafejce internetowej (dosc dawno temu) to szef zamawial tylko z actiona, nigdy nie bylo z nimi problemu, towar na czas, niezle ceny... nie wiem jak teraz, mowie jak bylo z 4-5 lat temu :D
Awatar użytkownika
kajoj
Użytkownik
Posty: 514
Rejestracja: 2005-04-20, 12:37
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Re: Hutrownia komputerowa

Post autor: kajoj »

1. AB S.A. - www.ab.pl
2. Pronox Business Net - http://pbn.pronox.com/
[url=http://xt24.eu/sklep/linux/]Koszulki Slackware[/url]
Nie wierz w cuda
- zdaj się na nie.
Awatar użytkownika
zgola
Użytkownik
Posty: 96
Rejestracja: 2005-08-12, 10:30
Lokalizacja: leszno
Kontakt:

Re: Hutrownia komputerowa

Post autor: zgola »

przeanalizowalem wszystko i prawdopodobnie zdecydujemy sie wlasnie na ab.pl i proline, podziele sie wrazeniami jak tylko skonczymy remont :) dzieki za odzew pozdrawiam
Jeśli chcesz pomóc biednemu studentowi nie wahaj się ani chwili, przelej co łaska, sam wiesz jak teraz ciężko jest o kieliszek chleba nr konta: 52 1140 2004 0000 3102 4349 6053
miszmaniac
Moderator
Posty: 1510
Rejestracja: 2006-03-19, 12:00
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Re: Hutrownia komputerowa

Post autor: miszmaniac »

Akurat co do komputronika to ja nie polecam. Po zakupie 10 komputerów w tym 2 serwerów w jednym z nich zepsuta była nagrywarka, na którą czekaliśmy 3 tygodnie, aż w końcu po telefonie do jakiegoś dyrektora z centrali zadzwonili i powiedzieli, że nagrywarka została wymieniona na nową.

Może dla nich 10 komputerów to nie jest hurt... ale sklep zaminusował.
Pamiętaj,
Jeśli Twój problem został rozwiązany dopisz [b] [Rozw.] [/b]w tytule.
Projektowanie stron WWW: [url=http://www.miszewski.net.pl]www.miszewski.net.pl[/url]
ODPOWIEDZ