DUŻY Slackware
Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy
- bzyk
- Moderator w st. spocz.
- Kontakt:
DUŻY Slackware
Hej.
Czy znacie jakieś duże wdrożenia/systemy/maszyny ze slackware na pokładzie?
Jak na razie wiem o tym;
http://distrowatch.com/weekly.php?issue=20081215#news - nie wiem czy dalej aktualne, bo odnośnik z newsa już nie działa.
Wiem też że progreso.pl (duża firma hostingowa) pracuje na slaczkach.
A Wy? Widzieliście gdzieś "dużego" Slaczka?
Czy znacie jakieś duże wdrożenia/systemy/maszyny ze slackware na pokładzie?
Jak na razie wiem o tym;
http://distrowatch.com/weekly.php?issue=20081215#news - nie wiem czy dalej aktualne, bo odnośnik z newsa już nie działa.
Wiem też że progreso.pl (duża firma hostingowa) pracuje na slaczkach.
A Wy? Widzieliście gdzieś "dużego" Slaczka?
Ostatnio zmieniony 2009-04-19, 22:29 przez bzyk, łącznie zmieniany 2 razy.
In /dev/null no one can hear you scream.
Re: DUŻY Slackware
Nie no normalnie zaś jakiś kryzys 
A co do wielkości to ja bym szukał najmniejszych urządzeń bo jak ktoś zrobi c2d na lampach...

A co do wielkości to ja bym szukał najmniejszych urządzeń bo jak ktoś zrobi c2d na lampach...
-
- Moderator
- Kontakt:
Strona tego uniwersytetu stoi na:
Running (JUST GUESSING) : Sun SunOS (98%), Sun Solaris 9|10|8 (92%)
także też chyba nie bardzo.
Pamiętaj,
Jeśli Twój problem został rozwiązany dopisz [b] [Rozw.] [/b]w tytule.
Projektowanie stron WWW: [url=http://www.miszewski.net.pl]www.miszewski.net.pl[/url]
Jeśli Twój problem został rozwiązany dopisz [b] [Rozw.] [/b]w tytule.
Projektowanie stron WWW: [url=http://www.miszewski.net.pl]www.miszewski.net.pl[/url]
Mogą mieć w piwnicy kilka sparców, które robią za (między innymi) serwer WWW. Strona ELKA PW też, o ile wiem, stoi na Solarisie, a tymczasem nie jest to, mam wrażenie, dominujący system na wydzialemiszmaniac pisze:Strona tego uniwersytetu stoi na:
Zastrzegam sobie prawo nieanalizowania postów pisanych niepoprawną polszczyzną.
Post generated automatically by A.I. system code name ‘mina86’ in response to the previous one.
Post generated automatically by A.I. system code name ‘mina86’ in response to the previous one.
Nie wiem jak na Elce, ale Elektrycznym stoją raczej Solarisy, pewnie na całej polibudzie tak jest.
Sala 9: z 20 Windowsów i 20 Red Hatów.
Sala 500 kilkanaście: 12 Ubuntu.
Sala 520 czy 530 kilka: z 20 Windowsów
Sala 313 (o ile dobrze pamiętam): z 20 Windowsów
Podejrzewam, że Solarisów na Elce jest kilka i do tego kilkadziesiąt terminali -- cała reszta to Windowsy i Linuksy.
Sala 500 kilkanaście: 12 Ubuntu.
Sala 520 czy 530 kilka: z 20 Windowsów
Sala 313 (o ile dobrze pamiętam): z 20 Windowsów
Podejrzewam, że Solarisów na Elce jest kilka i do tego kilkadziesiąt terminali -- cała reszta to Windowsy i Linuksy.
Zastrzegam sobie prawo nieanalizowania postów pisanych niepoprawną polszczyzną.
Na ELCE to kiedyś laborki z SKM (sala bodajrze 523) sie odbywały na Slackach (tak nam prowadzący mówił). Ja miałem na Solarisie, ale prowadzący mowił, że myśli nad powrotem do Slacka 

This is Linux land. In silent nights you can hear the Windows machines rebooting.
slackware napewno kroluje na wielu serwerach, ale jesli chodzi o zaawansowane zastosowania sieciowe typu service provider to raczej królują maszyny cisco i juniper z tej prostej przyczyny ze przy duzym obciazeniu np przy bgp potrzebny jest system czasu rzeczywistego jak np IOS jub JUNOS
Obecnie uzywam: Slackware, Debian, OpenBSD
Wyznawca Unixa i fanatyk Cisco ;]
Wyznawca Unixa i fanatyk Cisco ;]