Wasze złomy ^^

Wszystko o czym chcecie dyskutować a tyczy się choć trochę Slackware Linux i nie tylko!

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Preferuję procesory:

Intel
223
43%
AMD
288
55%
inne
8
2%
 
Liczba głosów: 519

Awatar użytkownika
Gogiel
Użytkownik
Posty: 245
Rejestracja: 2004-06-13, 10:58
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Wasze złomy ^^

Post autor: Gogiel » 2004-06-14, 15:19

Jakie macie sprzęty?? Ja mam:
Duron 1.3 (niedługo wymiana na Athlona 2600+)
256 DDR RAM
GeForce 2 400
zwykła dĽwiękówka
DVD LG
CD-RW 32x48x48
Dysk 80 Gb
Karta siecowa Planet 10/100 Mbs
Ostatnio zmieniony 2004-06-14, 16:42 przez Gogiel, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.linux.com.pl/forum
http://urloogle.com/fa

Awatar użytkownika
rapid
Użytkownik
Posty: 323
Rejestracja: 2004-05-29, 11:21

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: rapid » 2004-06-14, 16:32

Nic nadzwyaczjnego.
Shuttle AN35N Ultra z nforcem2 na pokladzie i dzwiekiem
athlon xp 2200+
msi gf fx 5200ultra
dvd-rom + cd-rom
wd caviar 120gb 8mb cache
+ monitor i kilka innych dupereli. W sumie w wakacje chcialbym lekko to zmodernizowac.
Ostatnio zmieniony 2004-06-14, 16:33 przez rapid, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ahes
Użytkownik
Posty: 1047
Rejestracja: 2004-05-28, 10:44
Lokalizacja: Krakow
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: ahes » 2004-06-14, 16:33

Pentium II 350 MHz
Plyta ABIT
128 RAM
Segate 40 GB
IBM 20 GB
ATI Xpert@Work 4 MB
SB awe64 ISA
STLab PCI ATA133 Ide controller
Planet 10/100 Mbps
CD-RW TEAC 8/8/32
LG 52X :x
Fdd 1,44
--------------------------------------------------
Pentium 200 Mhz MMX
Plyta ASUS
64 RAM
S3Virge 1 MB (2 MB?)
Segate 4,3 GB
Segate 2,3 GB
Planet 10/100 Mbps
BTC 40x
Fdd 1,44
karta muz. OPL (?) ISA
--------------------------------------------------
486 DX4/100 Mhz --> 120 Mhz
Plyta ASUS (?)
32 RAM
Planet 10/100 Mbps
--------------------------------------------------
[b][url=http://rootnode.net]rootnode.net[/url] :: Konta shellowe z piekła[/b]

Awatar użytkownika
jacek_
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 2004-06-14, 13:45
Lokalizacja: ŁódĽ
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: jacek_ » 2004-06-14, 17:01

Numer 1:

- ECS K7S5A (nienawidzę tego szajsu)
- AMD Athlon 1600+ (1400 MHz)
- 256 DDR
- GeForce2MX 400 64 MB
- CD-RW Sony 24x
- 40 GB

Numer 2:

- Intel Celeron 300A (300 MHz)
- płyta główna dokładnie nie wiem, z chipsetem SiS
- 96 MB RAM
- grafika zintegrowana SiS 8 MB
- 3 GB

Numer 3

- wielka niewiadoma
- Intel Pentium 100 MHz
- 32 MB RAM
- S3 Virge 2 MB
(nie na chodzie)

Numer 4 (będe go miał za tydzień)

Notebook Gericom 1st Supersonic

- Intel Pentium III 1000Mhz
- 256 MB RAM
- DVD
- ATI Raedon Mobility 32MB
- 20 GB
"Kiedy ogarnia cię ochota do pracy, usiądĽ i poczekaj aż ci przejdzie"

Awatar użytkownika
Hannibal
Moderator w st. spocz.
Posty: 1644
Rejestracja: 2004-06-08, 16:03
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Hannibal » 2004-06-14, 17:34

PIII 600 (do VIII 2005 był Celeron 466 :arrow: 525)
Płyta FIC VB601V
512 RAM (do 23.08.2004 było 384)
Segate 40+4 GB
GF 4 Ti 4200 (do IX 2005 był GF 2 MX400)
Dzwięk FM801 :placze:
RTL 8139 + 3Com EtherLink III
Tuner Kworld Xpert PVR7134
CD-RW Liteon 24x40x12
DVD Toshiba
Fdd 1,44

I drugi bez Slacka bo nie mam zdrowia go tam instalować :)

486SX 25
Płyta ???
8 MB RAM (do VIII 2005 było 4)
Maxtor 80+40 MB
Oak 77 512KB
Dźwięk jakieś OPTi
3Com EtherLink III
Opcjonalnie zamiast dysku CD LG 32x
Fdd 1,44

--- Mały update ---
A jednak postawiłem na tym drugim Slaka 3.3 8) z jajem 2.0.30 :mg:.
--- Kolejny update ---
Teraz jest tam Slack 4.0 z jajkiem 2.2.6
--- I jeszcze jeden ---
Przy 8 MB RAM działa nawet 2.6.12 :)
Ostatnio zmieniony 2005-09-09, 19:21 przez Hannibal, łącznie zmieniany 5 razy.
[size=75]Hannibal@current@2.6.X[/size]

Awatar użytkownika
tadziu
Użytkownik
Posty: 325
Rejestracja: 2004-05-23, 18:21
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: tadziu » 2004-06-14, 18:36

1) moj desktop
-P4 2,4GHz (magistrala 533MHz)
-mainboard: Gigabyte GA-8S648FX
-RAM: 256MB (DDR 400)
-hdd: IBM 80GB (7200rpm)
-grafika: SIS 305 (PCI :/, 32MB)
-CD: LG 32x
-CD-RW/DVD: LG GCC-4520B (gcc :D:D)
-dzwiek: zintegrowany AC97
-siec: Realtek 8029
2) serwer rozdzielający Neostradę
-Pentium 120MHz :D
-RAM: 96MB
-hdd: Western Digital 1GB
-siec1: Realtek 8139
-siec2: 3COM 3c509 (ISA)
-grafika: S3, 2MB, PCI, wlozona, bo bez niej sie nie odpala komp :)
-floppy disk :D

Awatar użytkownika
gaia
Użytkownik
Posty: 598
Rejestracja: 2004-06-12, 10:10
Lokalizacja: rhea
Kontakt:

mój złom ;>

Post autor: gaia » 2004-06-14, 19:10

Abit BE6
PIII500
256MB
Matrox Millenium 450 DH
WD120GB/8MB
SB extigy
LCD Belinea 101751
z grubsza mój desktop... o innych użytkach/nieużytkach nie pomne :)
[...] her perfume smells like burning leaves... everyday is Halloween [...]

Awatar użytkownika
Ciuciu
Administrator
Posty: 921
Rejestracja: 2004-05-26, 21:01
Lokalizacja: 3C17y
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Ciuciu » 2004-06-14, 19:24

Dobra.. to teraz ja będę szpanować :> z racji tego że tutaj co niektórzy wszystkie złomy wymieniali to ja tesh ;)

1. AMD athlon 1800+ @ asus a7v600
512 ddr 333
ati radeon 9500 128mb (lubie sobie pograć :P)
hdd 40+80 seagate baracuda IV

2. Intel pentium III 450 @ noname
320 sdram 133 (tymczasowo)
noname_super_graphic_card
hdd 40 seagate baracuda V

3. AMD duron 800 @ asus a7a266-e
0mb sdram (obecnie wyjąłem..)
brak karty graficznej (znajomy zabrał)
hdd 15 IBM (5 letni.. jeszcze się wtedy nie psuły)

4. Intel pentium 200mmx @ asus
64 simm (4x16mb)
s3virge 4mb
dyski obecnie leża obok 1,2, 4,3 seagate (w wakacje z tego kompa będziemy dusić siódme poty ;) - wraca do łask ;>

5. notebook intel pendtium 200 @ coś :)
32 ram (simy pewnie)
bliżej niezidentyfikowana karta graficzna
jakiś 4gb dysk
bateria starczająca na około 0.27s (ale w liero da się grać ;>)

Miałem jeszce commodore, ale mi go tatuś ohydnie opchnął znajomym..
[color=#888888][i][size=75]Whatever walks in my heart
Will walk alone...[/size][/i][/color]

Gość

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Gość » 2004-06-14, 19:32

486dx i chodzi jak burza :-) ;)

Awatar użytkownika
tadziu
Użytkownik
Posty: 325
Rejestracja: 2004-05-23, 18:21
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: tadziu » 2004-06-14, 20:00

Ciuciu pisze:co niektórzy wszystkie złomy wymieniali to ja tesh ;)
Ja wymienilem tylko te na ktorych ja Slacka stawialem :) Jescze mam:
3) laptop mojej mamy (tam Slacka stawial moj brat :D) - nie chce mi sie ruszac tylka zeby sprawdzic co tam dokladnie jest za sprzet:
-P4 2,4GHz
-RAM: 256MB
-grafika: Radeon jakiś, 32MB
-CD-RW/DVD: combo, ale nie pamietam dokladnie parametrow
-hdd: 30GB (chyba, albo 20GB)
-matryca 15"
-siec chyba Realtek

No i jeszcze bezlinuksowe kompy:
4) u brata:
-wszystko jak pierwszy, z tym ze:
-grafika: Geforce jakis 64MB
-siec: Realtek 8139
-DVD-burner: LG (nie pamietam modelu, ale to to combo co obsluguje DVD-R(W)/+R(W)/RAM)
-hdd: WD 60GB

5) u ojca
-P4 1,6GHz
-RAM: 256MB (DDR 233)
-hdd: 80GB
-grafika: Riva TNT2 32MB
-CD_RW: Teac 24x10x52

6) nieuzywane juz, kiedys moze do czegos sie przyda:
-Celeron 333MHz
-RAM: 224MB
-grafika: 8MB
-dzwiek: Soundblaster16 (ISA :D)
-siec: zwalony 3Com jakis :)
-hdd: WD 850MB jakis lezy u mnie na polce - moglby tam byc :)

7) jakies 486 + 4MB RAM na szafie, jakby pogrzebac po szufladach to by sie raczej udalo zlozyc cale :D

Awatar użytkownika
Sad Mephisto
Administrator
Posty: 2824
Rejestracja: 2004-05-22, 13:24
Lokalizacja: Zabrze
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Sad Mephisto » 2004-06-14, 20:09

1.
Duron 700 na K7VZA
384MB SDRAM
GF2 MX
Hdd 30GB IBM
Klawiatura, mysz.
Lokalizacja: Biurko.

2.
Athlon (Barton) 2500+ na Asus A7N8X
512MB DDR
ATI Radeon 9200
Hdd 80GB Segate SerialATA
WindowsXP on board - dlatego z tego sprzętu nie korzystam.
Lokalizacja: Biruko taty :/

3.
Pentium 166MHz na ATC-500 (konia z rzędem temu, kto mi powie co to jest)
96MB SDRAM
S3 Virge 2MB
Hdd 12GB Samsung (sypie się)
Hdd 590MB (nie pamiętam jakiej firmy) nie podłączony
Serwerek

4.
486 DX 80MHz
4MB EDO RAM
Trident 512KB
FDD 3.5" (w sumie jedyny tego typu napęd w domu)
Lokalizacja: szafa, samo dno.

5.
Amstrad CPC-464
Porcesor Z80
RAM 64KB, hehe
Na kasety :P
Lokalizacja: piwnica :)
[i]Thank you for noticing this notice. Now that you've noticed this notice, you may have noticed that this notice is noticably unnoticable.
$ python -c "print int(''.join(map(lambda x: str(len(x)),'Kto z woli i myśli zapragnie Pi spisać cyfry ten zdoła.'.split())))/1e+10"[/i]

Awatar użytkownika
bzyk
Moderator w st. spocz.
Posty: 991
Rejestracja: 2004-06-05, 06:32
Lokalizacja: Pszczyna
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: bzyk » 2004-06-14, 21:44

Ja wszystkich swoich (tzn. firmowych) maszyn nie wyliczam, bo za dużo tego. Egzotyki żadnej nie posiadamy; wszystko na standardowych pecetach, aczkolwiek walcze już od dłuższego czasu z szefem molestując go o zakup porządnych zasilaczy. Co najmniej chieftec'ow. W domu mam celerona 800MHz z - kultową niegdyś - płytą Abit BH6 (Boże! ile ja za nią swego czasu zapłaciłem... i jak musiałem się kamuflować przed byłą żoną :-), prawie 400MB RAM + geforce 2 mx (a co!... czasami lubię sobie pofragować). Do tego sb Live! 40 baraccuda. A teraz mam wspaniałe widoki na laptopa della (kumpel wraca z hAmeryki - obiecał że coś przywiezie) i tak już BTW; wkładał ktoś do Della slacka? Bo tylko taka opcja (dell + slackware) wchodzi w rachube :)
In /dev/null no one can hear you scream.

Gość

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Gość » 2004-06-14, 21:48

Miałem kiedyś płytę Abit BH6 :-) i celerona 300a na niej, ten procek dało sie podkrecic o 50% (sic!) samymi opcjami w BIOSie i działał stabilnie jak rakieta!

Awatar użytkownika
bzyk
Moderator w st. spocz.
Posty: 991
Rejestracja: 2004-06-05, 06:32
Lokalizacja: Pszczyna
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: bzyk » 2004-06-14, 21:51

Jaaasneee... a pamietasz 'podklejanie' nozki z procesora, coby go oszukac i przetaktowac?
In /dev/null no one can hear you scream.

Gość

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Gość » 2004-06-14, 22:13

No az tak to sie nie bawilem, bo sie balem ze cos popsuje. :-)
Ale faktem jest, ze procek o nominalnej prędkości 300MHz dzialal przez cztery lata jako 450MHz i nic mu sie nie stało

ODPOWIEDZ