Wasze złomy ^^

Wszystko o czym chcecie dyskutować a tyczy się choć trochę Slackware Linux i nie tylko!

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Preferuję procesory:

Intel
224
43%
AMD
289
55%
inne
8
2%
 
Liczba głosów: 521

Awatar użytkownika
Minder
Użytkownik
Posty: 540
Rejestracja: 2004-08-08, 15:12
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Minder »

Niedawno w mojej wesołej gromadce nastąpiło przetasowanie.
Random, czyli laptop Compaq Armada przeszedł w dobre ręce i zmienił imię na Samael. Jego miejsce zajął Merlin, czyli Toshiba Tecra A2 z Celeronem M 1.4 GHz, 256 MB RAM i 40GB HDD. Oczywiście Slackware ma na niego wyłączność :)
[url=http://Polish-30642126344.SpamPoison.com][img]http://pics2.inxhost.com/images/sticker.gif[/img][/url] [url=http://www.bykom-stop.avx.pl][img]http://www.bykom-stop.avx.pl/bannery/80x15.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
oSA
Użytkownik
Posty: 365
Rejestracja: 2005-04-16, 00:58
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: oSA »

ELO:) Moj komp jest kiepski ale jest:

Proc: AMD Athlon 2600+
Główna: ECS L7VTA2
Ram: 256MB 333MHz
Dysk: WD 40GB
Grafika: Riva TNT2 32MB (wczesniej Radeon 9600)ale sie spalil:)
Siec: Realtek 81...
Naghrywarka: Lite-On 52x,48x,52x

to chyba wszystko. Nie dlugo bede go modernizowal. Czyli wymiana płyt, grafiki, dysku i ramu:)
Wszystko na temat dostępu do internetu przez sieci komórkowe (HSDPA, EDGE, GPRS) oraz WiFi, WiMax, CDMA [url=http://www.bez-kabli.pl/]Bez-kabli.pl[/url]

przemek999
Pomocnik
Posty: 1157
Rejestracja: 2005-03-04, 18:27

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: przemek999 »

Witam!

Mój komp w styczniu będzie mił okrągłe 5 latek :D
Pozdrawiam Przemek.

Awatar użytkownika
Weron
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 2004-08-21, 10:05

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Weron »

No to i ja zapodam moja konfiguracje:
Epox 8KRAI
Athlon 2500xp+
GF3Ti200
768Mb Kingston
120GB Samsung & 40GB Seagate
Creative Soundblaster 5.1 Live
Leadtek WinfastTv 2000XP
Chieftec 360W
LTR 32123S
oprocz tego mysz, klawiatura, karta sieciowa, glosniczki
Do tego system operacyjny Slackware10.1 oraz WindowsXP
[url=http://my.opera.com/weron/affiliate]http://my.opera.com/weron/affiliate[/url]

Awatar użytkownika
Outlaw
Administrator
Posty: 2861
Rejestracja: 2004-06-29, 22:23
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Outlaw »

Ja do mojego sprzętu teraz dołożyłem wzmacniacz 2x200W i do tego kolumny clatronic 180W jedna. Może z kompem nie ma to nic wspólnego, ale do tego jest komp połączony :D

Awatar użytkownika
Grucha
Administrator
Posty: 1680
Rejestracja: 2004-05-21, 14:24
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Grucha »

Teraz standardem jest 5.1 :wink:
"Touch my car and i will touch your girl"

Awatar użytkownika
Outlaw
Administrator
Posty: 2861
Rejestracja: 2004-06-29, 22:23
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Outlaw »

WIem, miałem wcześniej. Ale lubie głośno!! Zresztą co za problem kupić wzmacniacz 5.1 :D i do tego ładne kolumny i odjazd do krainy trance :D

Awatar użytkownika
slimak
Użytkownik
Posty: 324
Rejestracja: 2004-06-25, 20:21

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: slimak »

Ramz, jak ci sie ten laptopik sprawuje? Przymierzam sie do czegos takiego.
[size=75][i][b]"When I look into your eyes
There's nothing there to see
Nothing but my own mistakes
Staring back at me"[/size][/i][/b]

Awatar użytkownika
Grucha
Administrator
Posty: 1680
Rejestracja: 2004-05-21, 14:24
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Grucha »

Outlaw pisze:WIem, miałem wcześniej. Ale lubie głośno!! Zresztą co za problem kupić wzmacniacz 5.1 :D i do tego ładne kolumny i odjazd do krainy trance :D
Jak wytrzumasz 5 x 200 w zamkniętym pokoju to będziesz dobry :wink: Tylko potem owe szyby wstaw :]
"Touch my car and i will touch your girl"

Awatar użytkownika
Outlaw
Administrator
Posty: 2861
Rejestracja: 2004-06-29, 22:23
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Outlaw »

No jeśli kupiłbym 5.1 to napewno nie po 200W na kanał!! myśle że po 50W by starczyło.

Awatar użytkownika
argon
Użytkownik
Posty: 240
Rejestracja: 2004-09-29, 00:49
Lokalizacja: Węgorzewo
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: argon »

Doszło mi jeszcze trochę złomu: 286 z 8MB RAMu (wypas jak na swoje czasy), orginalne karty CGA, EGA i VGA oraz orginalny Pentium-60 na Socket 4 (ten ze słynnym fdiv-bug).

No i laptok 486SX-25 z 1GB HDD i 20MB RAMu (jeśli ktoś chce oddać lepszy w dobre ręce -- zapraszam :wink: )
Działa na nim Slackware 8.0
No RISC, no fun!

Awatar użytkownika
Szczuras
Użytkownik
Posty: 86
Rejestracja: 2004-10-24, 17:11
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Szczuras »

Procek: Athlon XP 2.0+
Płyta: MSI KT4V
Ram: 512 DDR 333
Grafa: GF 4 MX 440
Dysk: WD 160GB
Naped: Lighton DVDR+/-
WT (moja duma!)
Destruktpad & Logitech MX 500 (pamiatka z progamingu :) )
gentoo, kernel 2.6.13-gentoo-r4
Malo wiem ale szybko sie ucze :D

adamo
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 2005-01-01, 17:23

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: adamo »

Mój sprzęt:
1). desktop
Athlon1800
256 MB RAM
40 GB HDD
DVD LG
nVidia GX-200
Nagrywarka LG
osy: Slackware 10.0. win2000 prof.(bez dostepu do netu.)
3COM 3905

2) desktop syna(Krzysia)
Celeron1000
CDROM 52x
390 MB RAM
nVidia GX-200
HDD 4 GB
3COM 3905
os Slackware 10.0 (g. Tux Raice, Quake, Chrominium i jego ulubiony Sokoban)

3) router który łączy nas z siecią (i jeszcze sąsiadkę Sabinkę za ściany)
pentium 130
HDD 2GB
S3trio
3COM 3905
os Slackware 8.0

4) Laptop
486 -100DX
8 MB RAM
HDD 500 MB :-( (niestety padł definitywnie, nie kręci się, chętnie kupiłbym jakiś mały HDD )
os Slackware 8.0
sieciówka na PCMCIA widziana NE2k
Pozdrawiam wszystkich

narkoman
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 2005-05-12, 20:48
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: narkoman »

Desktop:
AMD64 3200 s939
Abit AN8 Fatal1ty SLI
Geil 2x 512 UltraX
GeForce 6600GT
WD Caviar RE 160 Gb
DVD-RW LG
CD-RW ASUS
system: XP (narazie tylko)

Server:
Duron 800
plyta jakas tam :P
128 MB sdram
WD 120 Gb
siec 3com & rtl8039
system: slack 10.1

Lap1 mamy:
asus
Celeron 1.5 GHz
112 MB ram (boshe)
grafa SiS jakis tam calkiem wydajny ;)
20 Gb Toshiba
cd-rom...
system: XP

Lap2 moj:
Fujitsu-siemens
Centrino 1.7 GHz
512 ram
Intel Extreme Graphics 2 (shit)
DVD-RW LG
40 Gb Fujitsu
system: XP, slack 10.1

michand
Pomocnik
Posty: 140
Rejestracja: 2004-11-27, 10:52
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: michand »

Desktop/Workstation:

Athlon Thunderbird 1000MHz
Asus A7M266
384MB DDR
"siakis" GeForce2 32MB
DVD Asus 12x
CD-RW 52/32/52
sieciowka LG@VIA
modem Arris CM200 (bleh.)
Slack 10.1 :D

Mic

ODPOWIEDZ