Wasze złomy ^^

Wszystko o czym chcecie dyskutować a tyczy się choć trochę Slackware Linux i nie tylko!

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Preferuję procesory:

Intel
223
43%
AMD
288
55%
inne
8
2%
 
Liczba głosów: 519

kolert83
Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 2006-10-16, 18:29
Lokalizacja: Śląsk

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: kolert83 » 2006-12-27, 20:56

Procesor AMD Athlon XP 1700+ ( podciągnięty na 1800)
RAM 256 Sdram
Grafa GeForce 2 MX/MX 400
Napędy Nagrywarka LG 40x12x40
DVD Liteon
Dysk Samsung 40 GB
Monitor Flatron F700B
System error?:: Sukces

Awatar użytkownika
hanys
Użytkownik
Posty: 349
Rejestracja: 2004-07-21, 11:49
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: hanys » 2007-01-06, 20:50

ostatnio zmienilem laptopa w zwiazku ze zmiana pracy i teraz mam:

Dell Precision M20
procek: intel pentium (centrino) 2ghz
dysk: 60gb sata
ram: 2gb
Ostatnio zmieniony 2007-01-13, 20:41 przez hanys, łącznie zmieniany 2 razy.
Registered Linux User #375982

Awatar użytkownika
maD_eyeS
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 2006-12-27, 19:04
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: maD_eyeS » 2007-01-13, 17:45

moja maszynka:

Procek: Celeron D340 2,93GHz (s.478, PRESCOTT)
Płyta: MSI 865PE Neo-2P
Pamięć: 512 MB DDR PC3200
Grafika: GeForce 7600GS 256MB/128bit 400/800MHz AGPx8
HDD: Samsung Spin Point 120GB 2MB Cache 7200rpm.
Napędy: Combo LITE-ON 48x32x48x16 (spisuje się wspaniale od 2 lat)
NEC DVD-RW, DL, RAM, LabelFlash
SPOKOJNIE, JA SIĘ UCZĘ OD PODSTAW. DO MNIE TRZEBA, PROSTO WYRAŹNIE, WIELKIMI DRUKOWANYMI LITERAMI <LOL2>...

Awatar użytkownika
zgola
Użytkownik
Posty: 96
Rejestracja: 2005-08-12, 10:30
Lokalizacja: leszno
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: zgola » 2007-01-16, 21:16

zapytam panstwa; do czego uzywacie takiej mocy obliczeniowej? bo ja sobie kde zainstalowalem, zeby ladnie wygladalo:P, wlasciwie dla przecietnego uzytkownika, wystarczy celeron 1000 mhz i jakies 256 w dodatku sdram, mam taki sprzet, bo nie moglem kupic nowego 1000mhz, jakie sa wasze opinie czy ten wyscig zbrojen jest potrzebny? czy czasami warto popatrzec wstecz i westchnac ;)?

P.S.

Moj laptop uratowal mi zycie kosztem swojego, wiec mozna go wykreslic z listy (wbily sie w niego druty zborjace beton, z ktorego zbudowany byl plot spadajacy pod moim ciezarem:P)
Ostatnio zmieniony 2007-01-16, 21:18 przez zgola, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli chcesz pomóc biednemu studentowi nie wahaj się ani chwili, przelej co łaska, sam wiesz jak teraz ciężko jest o kieliszek chleba nr konta: 52 1140 2004 0000 3102 4349 6053

Awatar użytkownika
hanys
Użytkownik
Posty: 349
Rejestracja: 2004-07-21, 11:49
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: hanys » 2007-01-16, 21:37

zgola pisze:wystarczy celeron 1000 mhz i jakies 256 w dodatku sdram, mam taki sprzet, bo nie moglem kupic nowego 1000mhz, jakie sa wasze opinie czy ten wyscig zbrojen jest potrzebny? czy czasami warto popatrzec wstecz i westchnac ;)
ja laptopa dostalem z pracy, wiec nie bede mowil szefowi, ze nie chce, bo za dobry ;-)
biora co daja i ciesze sie z tego, poza tym ostatnio odpalam na raz trzy maszyny virtualne wiec moc laptopa jest potrzebna na zaspokojenie takiego "labu"
Registered Linux User #375982

Awatar użytkownika
zgola
Użytkownik
Posty: 96
Rejestracja: 2005-08-12, 10:30
Lokalizacja: leszno
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: zgola » 2007-01-16, 21:44

wlasciwie powinno byc mialem taki sprzet, a co do kde chodzilo desktopa mego, chyba musze popracowac nad poprawnym wyrazaniem mysli :D tak wiem ze mnie lubicie:P (dziecko neostrady po nowej maturze)
Jeśli chcesz pomóc biednemu studentowi nie wahaj się ani chwili, przelej co łaska, sam wiesz jak teraz ciężko jest o kieliszek chleba nr konta: 52 1140 2004 0000 3102 4349 6053

Dario

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Dario » 2007-01-16, 22:06

dziecko neostrady po nowej maturze
tej sprezentowanej przez Romana G. ? ;), a Twój laptop niech odpoczywa w pokoju.

Awatar użytkownika
zgola
Użytkownik
Posty: 96
Rejestracja: 2005-08-12, 10:30
Lokalizacja: leszno
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: zgola » 2007-01-16, 22:10

no rok przed prezentem zdawalem, ale podobno nielegalna amnestja tez by mnie objela, jakbym czegos nie zdal, nadal nie rozumiem jak mozna bylo nie zdac matmy, po 3 piwach a napisalem:P
Jeśli chcesz pomóc biednemu studentowi nie wahaj się ani chwili, przelej co łaska, sam wiesz jak teraz ciężko jest o kieliszek chleba nr konta: 52 1140 2004 0000 3102 4349 6053

Dario

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Dario » 2007-01-16, 22:14

Może dla niektórych 3 to za mało ;)

Awatar użytkownika
Marque
Użytkownik
Posty: 57
Rejestracja: 2006-12-29, 15:58
Lokalizacja: /home/marque
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Marque » 2007-01-18, 13:22

Mój to nic specjalnego :
AMD Sempron 2200+ (1,5 GHz)
256 DDR
GeForce 4 Mx440
Ngrywarka DVD Benq i Cd-RW liteOn
dysk 80 GB Segeate Barracuda
[b]Slackware - Because it work ![/b]
[url=http://www.slackware.com][img]http://home.elka.pw.edu.pl/~mulaski/userbars/Slackware_userbar.gif[/img][/url]
Fluxbox - Because it beatiful !
[url=http://www.fluxbox.org][img]http://img.userbars.pl/93/18597.png[/img][/url]
Google - Baceuse it useful !
[url=http://www.google.pl][img]http://img.userbars.pl/35/6824.gif[/img][/url]

Awatar użytkownika
Azirek
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 2005-01-02, 16:31
Lokalizacja: Lublin

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Azirek » 2007-01-18, 18:52

Wybaczcie, ale wiele osób pisze nie na temat. To mój komputer można nazwać złomem, jednak cały czas na nim pracuje.

Procesor: AMD K6-2+ 533@550 MHz ACZ
Płyta: Fic Va-503+ v1.2 bios je4333[apm]
Pamięć: 256 MB SDRAM 100MHz CL2
Grafika: Riva TNT 32 MB M64
HDD: Samsung SP0812N 80GB
Napędy: Liteon 52246S i Pioneer dvr-111
Karta muzyczna: Sound Blaster 128
Tuner: AverMedia TVCapture 98

edit: zwiększona pamięć :mrgreen:
edit2: lepszy procesor ;-)
Ostatnio zmieniony 2007-07-13, 08:20 przez Azirek, łącznie zmieniany 2 razy.
[url=http://www.opera.com][img]http://azirek.republika.pl/grafika/opera94x15.gif[/img][/url]

tadziu
Użytkownik
Posty: 325
Rejestracja: 2004-05-23, 18:21
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: tadziu » 2007-02-16, 00:35

Kolejna zmiana laptopa (jednak nie ma to jak porządne źródło dochodów), tym razem już raczej na dłużej... :)

Model: IBM ThinkPad T40
Procesor: Intel Pentium M 1,5GHz
RAM: 512 MB
Dysk: 40GB
Grafika: 32MB (ATI Radeon 7500)
Sieć: LAN 100/10, WLAN Intel 2100
Napęd: CD-RW/DVD (ultrabay slim)

I świeżo zainstalowany na nim Slackware 11.0 :) Jeszcze trochę do dokonfigurowania zostało (czeka mnie co najmniej rekompilacja kernela, coby 2.6.x dopasować do sprzętu i wi-fi obsłużyć) i do przeniesienia danych, ale sprzęcik po pierwszych dniach używania wydaje się dość wydajny i wygodny.
Linux registered user #325402

Awatar użytkownika
dawidmo
Użytkownik
Posty: 307
Rejestracja: 2006-08-24, 16:16
Lokalizacja: Pszczyna
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: dawidmo » 2007-02-16, 09:01

To tak...
Płyta: Gigabyte
Procek: Intel Pentium D 2,8 Ghz
RAM: 512 DDR2
Dysk: Maxtor 60 GB
Grafika: GeForce 7300

Zainstalowane systemy: Slackware 11.0, ArchLinux (Current), Gentoo. :-)
Aby chciało mi się tak bardzo, jak mi się nie chce ;]

Awatar użytkownika
qpalzm
Użytkownik
Posty: 172
Rejestracja: 2006-12-10, 18:07
Lokalizacja: Zabrze
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: qpalzm » 2007-02-16, 21:27

Plyta: Epox
Proc: Athlon XP 1700+
RAM: 256MB DDR
Dysk: Barracuda 60 GB
Grafa: nVida MX 440
Tylko Slackware 11.0 (w planach rowniez NetBSD)
www.xfce.daxa.pl

Awatar użytkownika
Lashlo
Użytkownik
Posty: 108
Rejestracja: 2006-02-26, 12:13

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Lashlo » 2007-02-17, 20:00

Ja ostatnio zdobyłem nowego(starego) laptopa Dell Latitude CPi.
Procek: P2 300MHz
RAM 60MB
Dysk 2GB
Graficzna: neomagic 2,5MB
Muzyczna: neomagic256
System archlinux.

ODPOWIEDZ