Wasze złomy ^^

Wszystko o czym chcecie dyskutować a tyczy się choć trochę Slackware Linux i nie tylko!

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Preferuję procesory:

Intel
224
43%
AMD
288
55%
inne
8
2%
 
Liczba głosów: 520

rkkr
Użytkownik
Posty: 97
Rejestracja: 2004-06-11, 23:13

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: rkkr » 2004-06-19, 20:38

Asus A7V600 / Athlon XP 2400+ / 256RAM / 40GB Seagate / Samsung SyncMaster 152x / Audiotrak Maya 7.1

-------

Nie pamiętam :) / PII 250 MHz / 64 RAM / 3 GB Seagate

pozdr
rkkr

nikkou
Użytkownik
Posty: 338
Rejestracja: 2004-06-11, 17:21

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: nikkou » 2004-06-20, 07:04

ABIT NF-7 (Ale zamiast wiatraka na North. Radiator, z bencha)
Barton 2500+ (Aero 7+ czy jakos tak, ten miedziany stojacy pionowo)
DDR Kingston 256M 400
HD WD 120GB 8MB + 40GB ale 5.100rpm
DVD-RW LIte on 815S
WIesniacka, najtansza obudowa z Wiatrakiem Huntkey
Original ATI Radeon 9100 64MB
Stacja dyskietek.
HP DJ 340 (Antyk, ale miesci sie w garsci!!! I sa drivery w Cupsie)
no i moje drugie tyle
Philips 170B4BB, czyli LCD 17'' z kablem DVI, wypaaaass..
Mycha A4Tech 2scroll. 4 But. - malooo
--------------------
AMD K6 350 + plyta glowna - sprzedalem ojcu :-)
-----
P120, 1,2 GB Segata, Plyta jakas tam, Karta muz. jakas zgodna za 16 bit SB, Yamaha tez, SIec Realtec, S3 Trio64+ lbu Vision 868, zalezy
Poprzedni monitor Hyundai 14'' :-)
-----------
486DX-2 + plyta glowana z zesputa bateryjka, wymienilem na ponizszy, a ten i tak ukradli dziewczynie
---------
386 SX, 40MB, Trident ilestam kontroler, stacja dyskow, w pelni operacyjny
--------------
i bylo tego wiecej zaczynalem od 286 12Mhz z monitorem Herculesa :-)

[ Dodano: 20 Czerwiec 2004, 08:23 ]
A przy okaazji, czy ktos poradzi jak na tym 386SX 4 MB postawic slacka??? ;-) Bylbym wdzieczny

Awatar użytkownika
Hannibal
Moderator w st. spocz.
Posty: 1644
Rejestracja: 2004-06-08, 16:03
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Hannibal » 2004-06-20, 11:34

nikkou pisze: 386 SX, 40MB, Trident ilestam kontroler, stacja dyskow, w pelni operacyjny

A przy okaazji, czy ktos poradzi jak na tym 386SX 4 MB postawic slacka??? ;-) Bylbym wdzieczny
Napisz dokładniej ile RAM i dysku toto posiada. Mnie się udało kilka dni temu postawić Slaka 3.3 na 486 4MB RAM dyski 40+80 8). Przy czy, linux jest na 40 (30 ext2 + 10 swap) ale odpalam go loadlinem z 80 z dosu (tam też leży jajko). Niestety nie obyło się baz gimnastyki ... :(
[size=75]Hannibal@current@2.6.X[/size]

Sajmon
Moderator
Posty: 1128
Rejestracja: 2004-05-22, 23:19
Lokalizacja: Graz
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Sajmon » 2004-06-20, 12:28

[url=http://polish-32053322658.spampoison.com][img]http://pics3.inxhost.com/images/sticker.gif[/img][/url]
perl -e 'print $i=pack(c5,(41*2),sqrt(7056),(unpack(c,H)-2),oct(115),10);'

nikkou
Użytkownik
Posty: 338
Rejestracja: 2004-06-11, 17:21

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: nikkou » 2004-06-20, 16:32

woo cieniutko, ramu to to 386 SX ma 4 MB ramu i 40MG dysku.
tylko i wiecej nie wejdzie. TO chyba sobie odpuszcze i bede mial na tym P120, tylko niech ktos wrescie prost napisze jak sie z tego (slacka) robi router na 2 kompy i 1 wyjscie na swiat.

A na 386 to moze jakas mini distro.. ale to juz nie to forum :-)

Awatar użytkownika
Gogiel
Użytkownik
Posty: 245
Rejestracja: 2004-06-13, 10:58
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Gogiel » 2004-06-20, 17:32

http://www.linux.com.pl/forum
http://urloogle.com/fa

Awatar użytkownika
Hannibal
Moderator w st. spocz.
Posty: 1644
Rejestracja: 2004-06-08, 16:03
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Hannibal » 2004-06-20, 17:45

Jak będziesz miał trochę samozaparcia, to da radę postawić jakiegoś Slacka z serii 3.X. Jeżeli zainstalujesz to już nie będzie problemów. Mnie zostało jescze 8 MB (z 30) wolnego miejsca na dysku i mam wolne ok 500K (z 2,5 M) ramu i 8 MB ( z 10 M) swapa. Myslę teraz jak tam Xy upchnąć 8).

A co do instalacji to nałatwiej będzie przygotować dysk na jakimś innym kompie i go przełorzyć. Jak masz CD to też da radę zainstalować samodzielnie. Z samą dyskietką też da radę ale to już wyższa kombinacja :(.

I na koniec rada, jajo musi się ładować bez ramdysków (np initrd) bo Ci zabraknie ramu nawet na podmontowanie swapa.

A minidystrybucjach raczej zapomij, nawet freesco wymaga 8 MB ramu.
[size=75]Hannibal@current@2.6.X[/size]

Awatar użytkownika
Gogiel
Użytkownik
Posty: 245
Rejestracja: 2004-06-13, 10:58
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Gogiel » 2004-06-20, 17:47

Ale dokupinie 16 MB RAMu to nie jest chyba jakiś ogromny wydatek...
http://www.linux.com.pl/forum
http://urloogle.com/fa

Awatar użytkownika
Hannibal
Moderator w st. spocz.
Posty: 1644
Rejestracja: 2004-06-08, 16:03
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Hannibal » 2004-06-20, 18:01

Gogiel pisze:Ale dokupinie 16 MB RAMu to nie jest chyba jakiś ogromny wydatek...
Krótkie simy raczej nie są teraz łatwo dostępne, szczególnie w konfiguracji 4x4MB :(
[size=75]Hannibal@current@2.6.X[/size]

Awatar użytkownika
Gogiel
Użytkownik
Posty: 245
Rejestracja: 2004-06-13, 10:58
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Gogiel » 2004-06-20, 18:19

http://www.linux.com.pl/forum
http://urloogle.com/fa

Awatar użytkownika
Hannibal
Moderator w st. spocz.
Posty: 1644
Rejestracja: 2004-06-08, 16:03
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Hannibal » 2004-06-20, 18:52

To tylko potwierdzają moją teorię, 95% to moduły 1 MB, a jedyny 4 MB wygląda na długiego sima :). Ale nawet dołożenie 1 banku 4x1MB to ogromna różnica. Z 8 MB ramu można już Slacka 3.X zainstalować bez większych kombinacji :) Może i by dało radę 10.
[size=75]Hannibal@current@2.6.X[/size]

Awatar użytkownika
Daarth
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 2004-06-19, 15:39
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Daarth » 2004-06-20, 20:18

ja sie tam nie bede chwalil kompem :wink:
Athlon XP 2000+@MSI KT6Delta
256 DDRAM
120GB Seagate
LG 52x24x52
Ati Radeon 9200 128 MB
siec: nalepka LG :D
iijama vision master 17

krzysiek
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 2004-06-02, 19:14
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: krzysiek » 2004-06-20, 21:30

Hannibal pisze:
nikkou pisze: 386 SX, 40MB, Trident ilestam kontroler, stacja dyskow, w pelni operacyjny

A przy okaazji, czy ktos poradzi jak na tym 386SX 4 MB postawic slacka??? ;-) Bylbym wdzieczny
Napisz dokładniej ile RAM i dysku toto posiada. Mnie się udało kilka dni temu postawić Slaka 3.3 na 486 4MB RAM dyski 40+80 8). Przy czy, linux jest na 40 (30 ext2 + 10 swap) ale odpalam go loadlinem z 80 z dosu (tam też leży jajko). Niestety nie obyło się baz gimnastyki ... :(
a mni udało się kiedyś postawić slaczka - chyba 8.0 na 386 SX z 4MB RAMU - najbardziej lubiłem patrzeć jak się to cudo uruchamiało ;^)

obecnie:
athlon 550
128 RAM
EPOX K7 cośta cośtam
barracuda 20GB
Krzysiek Glinka

Arrow
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 2004-06-24, 08:09
Lokalizacja: Cidry
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Arrow » 2004-06-24, 08:58

to teraz kolej na mojego emeryta:

P3 550 na czymś z BX
256MB SD
gForce 2MX 64 8) wszyscy lubia pograć
Creative SB128PCI
Fujitsu 10GB
Fujitsu 30GB
jakies cudo chodzace jako ne2k
CD CTX 44x :x
CD-RW Lite on 24x/10x/40x
LifeView Flyvideo na BT98
mhmm a OS.. no jest tu Slack(tego uzywam), jest winda XP(na tym gram),(a reszte psuje :D ) jest 98, jakis mandrake chwilowo, a niedlugo bedzie gentoo zamiast mandraka i 98, gdybym uzywal lilo chyba bym oglupial... one and only GRUB !
Sanity, insanity... whatever...

Jarzyn
Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 2004-06-22, 20:05
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Jarzyn » 2004-06-24, 13:19

To i ja przedstawie swój sprzęt:

Obecnie używam:
AthlonXP 2000 na Shuttle AK37
256 MB RAM
60 GB Maxtor
GeForce 4 MX 64mb (8x AGP)
CDRW LG 48x16x48x
Monitor LG Flatron F700P

No ijeszcze stary złom:
Celek 300 na płycie Intela (zero podkręcania)
160 MB RAM
60 GB Seagate
DVDROM 4x24x
Graf na płycie (ATI Rage Pro Turbo 2)
Monitor 15'' noname

w planach mam trzeciego kompa :) ale to zależy od finansów :(

ODPOWIEDZ