Wasze złomy ^^

Wszystko o czym chcecie dyskutować a tyczy się choć trochę Slackware Linux i nie tylko!

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Preferuję procesory:

Intel
224
43%
AMD
288
55%
inne
8
2%
 
Liczba głosów: 520

Awatar użytkownika
m00n
Użytkownik
Posty: 666
Rejestracja: 2004-06-26, 15:31
Lokalizacja: Morag
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: m00n » 2010-01-31, 17:24

stoja u mnie w pokoju sa to male komputerki hp e-pc i 2 terminale no ten ibm troche duzy ale mniejsza o to, chodzi o to za cos do laba musze podpiac zeby pocwiczyc routing, vlany czy inne rzeczy ktore wymagaja jednak obecnosci zywych komputerow, a ze cwicze sobie na nich konfiguracje roznych uslug sieciowych to 2w1 wychodzi :) Oczywiscie to nie jest wlaczone wszystko caly czas ;] na stale chodzi tylko router i jeden terminal, reszte wlaczam jak cos cwicze instaluje konfiguruje itp.
Ostatnio zmieniony 2010-01-31, 17:26 przez m00n, łącznie zmieniany 1 raz.
Obecnie uzywam: Slackware, Debian, OpenBSD
Wyznawca Unixa i fanatyk Cisco ;]

Awatar użytkownika
hanys
Użytkownik
Posty: 349
Rejestracja: 2004-07-21, 11:49
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: hanys » 2010-01-31, 20:18

U mnie mała zmiana, rolę routera przejął cisco 871 (IOS 12.4(22)T (C870-ADVIPSERVICESK9-M)).
Ostatnio zmieniony 2010-01-31, 20:20 przez hanys, łącznie zmieniany 1 raz.
Registered Linux User #375982

Awatar użytkownika
m00n
Użytkownik
Posty: 666
Rejestracja: 2004-06-26, 15:31
Lokalizacja: Morag
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: m00n » 2010-01-31, 20:30

dobry sprzecik do domu :) ile ma ram/flash ze wszedl 12.4 :) ?
Obecnie uzywam: Slackware, Debian, OpenBSD
Wyznawca Unixa i fanatyk Cisco ;]

Awatar użytkownika
hanys
Użytkownik
Posty: 349
Rejestracja: 2004-07-21, 11:49
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: hanys » 2010-01-31, 20:39

Kod: Zaznacz cały

Cisco 871 (MPC8272) processor (revision 0x200) with 118784K/12288K bytes of memory.
Processor board ID FHK115125BX
MPC8272 CPU Rev: Part Number 0xC, Mask Number 0x10
5 FastEthernet interfaces
128K bytes of non-volatile configuration memory.
1026287K bytes of USB Flash usbflash0 (Read/Write)
28672K bytes of processor board System flash (Intel Strataflash)
Dołożyłem sobie pendrive (1GB), na potrzeby sygnatur IPSa
Registered Linux User #375982

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: dienet » 2011-10-31, 15:16

Ja miałem ostatnio niezłe przemeblowanie więc się pochwale:
Obrazek
Po lewej mój T61, po prawej służbowy T410. Wszystko na dockach oraz przełącznik KVM. Bardzo fajne zmiany, bo w końcu mam porządny monitor HD. Jestem zadowolony.

PS. Encyklopedia Powszechna PWN tom 1 ;)
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

Awatar użytkownika
joachim726
Użytkownik
Posty: 58
Rejestracja: 2011-04-23, 14:55
Lokalizacja: Warszawa

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: joachim726 » 2011-10-31, 18:27

Ja mam notebooka Aristo 2500 - 8 lat, intel celeron 2.40 GHz, 240MB RAM'u, dysk twardy 20 GB - Slackware dziala :) poprzedni wlasciciel mial na nim zainstalowanego windowsa xp - mulil straszliwie.
010
001
111

Awatar użytkownika
hanys
Użytkownik
Posty: 349
Rejestracja: 2004-07-21, 11:49
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: hanys » 2011-10-31, 19:25

Ja dalej w stronę Cisco i mój domowy FreeBSD został zastąpiony ASA 5505.

Kod: Zaznacz cały

asaFW> sh ver

Cisco Adaptive Security Appliance Software Version 8.4(1)
Device Manager Version 6.4(1)

Compiled on Mon 31-Jan-11 02:11 by builders
System image file is "disk0:/asa841-k8.bin"
Config file at boot was "startup-config"

asaFW up 48 days 2 hours

Hardware:   ASA5505, 256 MB RAM, CPU Geode 500 MHz
Internal ATA Compact Flash, 128MB
BIOS Flash M50FW080 @ 0xfff00000, 1024KB

Encryption hardware device : Cisco ASA-5505 on-board accelerator (revision 0x0)
                             Boot microcode        : CN1000-MC-BOOT-2.00
                             SSL/IKE microcode     : CNLite-MC-SSLm-PLUS-2.03
                             IPSec microcode       : CNlite-MC-IPSECm-MAIN-2.06
                             Number of accelerators: 1

 0: Int: Internal-Data0/0    : address is 0023.5e38.aa17, irq 11
 1: Ext: Ethernet0/0         : address is 0023.5e38.aa0f, irq 255
 2: Ext: Ethernet0/1         : address is 0023.5e38.aa10, irq 255
 3: Ext: Ethernet0/2         : address is 0023.5e38.aa11, irq 255
 4: Ext: Ethernet0/3         : address is 0023.5e38.aa12, irq 255
 5: Ext: Ethernet0/4         : address is 0023.5e38.aa13, irq 255
 6: Ext: Ethernet0/5         : address is 0023.5e38.aa14, irq 255
 7: Ext: Ethernet0/6         : address is 0023.5e38.aa15, irq 255
 8: Ext: Ethernet0/7         : address is 0023.5e38.aa16, irq 255
 9: Int: Internal-Data0/1    : address is 0000.0003.0002, irq 255
10: Int: Not used            : irq 255
11: Int: Not used            : irq 255

Licensed features for this platform:
Maximum Physical Interfaces       : 8              perpetual
VLANs                             : 3              DMZ Restricted
Dual ISPs                         : Disabled       perpetual
VLAN Trunk Ports                  : 0              perpetual
Inside Hosts                      : 10             perpetual
Failover                          : Disabled       perpetual
VPN-DES                           : Enabled        perpetual
VPN-3DES-AES                      : Enabled        perpetual
AnyConnect Premium Peers          : 2              perpetual
AnyConnect Essentials             : Disabled       perpetual
Other VPN Peers                   : 10             perpetual
Total VPN Peers                   : 25             perpetual
Shared License                    : Disabled       perpetual
AnyConnect for Mobile             : Disabled       perpetual
AnyConnect for Cisco VPN Phone    : Disabled       perpetual
Advanced Endpoint Assessment      : Disabled       perpetual
UC Phone Proxy Sessions           : 2              perpetual
Total UC Proxy Sessions           : 2              perpetual
Botnet Traffic Filter             : Disabled       perpetual
Intercompany Media Engine         : Disabled       perpetual

This platform has a Base license.

Serial Number: xxxxxxx
Running Permanent Activation Key: x x x x
Configuration register is 0x1
Configuration last modified by hanys at 10:39:26.930 CEDT Fri Oct 14 2011
Registered Linux User #375982

Awatar użytkownika
Evilus
Użytkownik
Posty: 41
Rejestracja: 2011-05-09, 20:21
Lokalizacja: Iłowa k. Żagania
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Evilus » 2011-11-24, 13:30

Komputer #1 (stacja robocza)

Proc: AMD Sempron 2800+ @ 1,6 GHz
RAM: 1536 MB DDR1 :/ (512 MB + 1024 MB)
Grafika: ATi Radeon 9550 od Gigabyte'a (128 MB DDR1)
Płyta główna: Gigabyte GA-K8VT100
Dysk twardy: Seagate Barracuda 160 GB IDE :/
Sieciówka: Ralink RTL8139
System: Slackware Linux 13.37 zaktualizowany do currenta (+ Windows XP Home SP3 na VirtualBoxie)

Komputer #2 (serwerek/królik doświadczalny)
Proc: Intel Pentium III @ 450 MHz
RAM: 384 MB SDRAM (3x 128 MB)
Grafika: NVidia RIVA TNT2 M64 Pro 32 MB
Płyta główna: Shuttle (nie pamiętam modelu)
Dysk twardy: Quantum Fireball 6,4 GB IDE
Sieciówka: Ralink RTL8139
System: Slackware Linux 13.37
"People disagree with me. I just ignore them." – Linus Torvalds

Awatar użytkownika
guitarrizer
Użytkownik
Posty: 349
Rejestracja: 2004-06-12, 14:23
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: guitarrizer » 2012-01-19, 11:07

U mnie mocna modernizacja sprzętu. Po rozbiciu "świnki-skarbonki" jest to obecnie:

Komputer "do wszystkiego": hostname "red_queen"
procesor: AMD Phenom II x4 975 BE, 3.6 GHz
płyta główna: Gigabyte GA-870A-USB3
RAM: 16 GB Kingston DDR3 (4x4GB Dual Channel)
grafika: Nvidia GeForce GTX560 OC Edition
dyski twarde: 1 TB Hitachi SATA, 500 GB Samsung SATA (dodatkowy magazyn na dane i backupy)
sieciówki: Realtek 8111E, D-link DWA 552 Xtreme N
dźwięk: SB Audigy 2 Value (zintegrowany wyłączony)
systemy: Slackware Linux 13.37 64 bit (modyfikowany), Windows XP 64 bit, HaikuOS + kilka innych w wirtualkach

do tego starszy laptop służący do grania w Counter Strike na wyjeździe ;)
Ostatnio zmieniony 2012-09-14, 11:51 przez guitarrizer, łącznie zmieniany 4 razy.
Linux Registered User #350196

Obrazek

asz
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 2006-11-05, 13:46
Lokalizacja: 3m
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: asz » 2012-02-15, 19:22

jestem w posiadaniu od okolo 1-2 lat:

yamaha rx-797 + m34i

do tego jakis laptop della 1747 ..

syriusz666
Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 2008-10-28, 01:38
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: syriusz666 » 2012-11-23, 22:17

dienet pisze:Ja miałem ostatnio niezłe przemeblowanie więc się pochwale:
Obrazek
Po lewej mój T61, po prawej służbowy T410. Wszystko na dockach oraz przełącznik KVM. Bardzo fajne zmiany, bo w końcu mam porządny monitor HD. Jestem zadowolony.

PS. Encyklopedia Powszechna PWN tom 1 ;)
dienet co to z monitor? i jaka jest maksymalna rozdzielczosc jaka mozesz wyswietlic na nim :)

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: dienet » 2012-11-24, 07:42

syriusz666 pisze:dienet co to z monitor? i jaka jest maksymalna rozdzielczosc jaka mozesz wyswietlic na nim :)
Jakaś iiyama, jak będę w domu to dopiszę model.
Wyświetla full HD 1920x1080.
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

syriusz666
Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 2008-10-28, 01:38
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: syriusz666 » 2012-11-24, 14:23

dienet pisze:
syriusz666 pisze:dienet co to z monitor? i jaka jest maksymalna rozdzielczosc jaka mozesz wyswietlic na nim :)
Jakaś iiyama, jak będę w domu to dopiszę model.
Wyświetla full HD 1920x1080.
Grafika w lapku obsluguje ci tak wysokal rozdzielczosc?

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: dienet » 2012-11-24, 20:56

syriusz666 pisze:
dienet pisze:
syriusz666 pisze:dienet co to z monitor? i jaka jest maksymalna rozdzielczosc jaka mozesz wyswietlic na nim :)
Jakaś iiyama, jak będę w domu to dopiszę model.
Wyświetla full HD 1920x1080.
Grafika w lapku obsluguje ci tak wysokal rozdzielczosc?
Si, si, dlaczego by nie miała? Model to ProLite E2208HDS
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

Awatar użytkownika
mina86
Moderator
Posty: 3314
Rejestracja: 2004-06-14, 21:58
Lokalizacja: Linux 4.x x86_64
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: mina86 » 2012-11-25, 22:04

http://mina86.com/hardware/
dienet pisze:Wszystko na dockach oraz przełącznik KVM.
Jakie KVM masz? Warte polecenia? Głównie interesuje mnie, czy podczas przełączania klawiatura i mysz są odłączane od jednego i podłączane do drugiego komputera, czy może KVM ma jakieś „wirtualne HID”? Bo mój (służbowy) Belkin jest pod tym względem tragiczny -- nie polecam.
syriusz666 pisze:Grafika w lapku obsluguje ci tak wysokal rozdzielczosc?
Gadanie... W fabryce z T410 siedzę na 2×1200×1920.
Zastrzegam sobie prawo nieanalizowania postów pisanych niepoprawną polszczyzną. :: Post generated automatically by A.I. system called “mina86” in response to the previous one. :: Tiny Applications

ODPOWIEDZ