Wasze złomy ^^

Wszystko o czym chcecie dyskutować a tyczy się choć trochę Slackware Linux i nie tylko!

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Preferuję procesory:

Intel
223
43%
AMD
288
55%
inne
8
2%
 
Liczba głosów: 519

Awatar użytkownika
wojtusm
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 2004-06-13, 11:54
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: wojtusm » 2004-06-24, 17:38

Duron 800
ECS K7VZAC
128 MB RAM
20GB Samsung
WinFast GeForce 2 MX
CD-RW LG 12x 8x 32x (juz umiera)
CDROM LG 52x
DVD (nie pamietam producenta, jakies taki z dziura zamiast tacki :D )
Monitor: HYUNDAI V770
Linux registered user #358229

Awatar użytkownika
m00n
Użytkownik
Posty: 666
Rejestracja: 2004-06-26, 15:31
Lokalizacja: Morag
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: m00n » 2004-06-26, 18:31

Wokstation: (Notebook)
Actina Tytan 4 PRO
P4 1.7
Chipset sis 650
512MB so-dimm 333mhz
30Gb Fujitsu
Cd 24x
Muzyka: Sis 7012
Grafika: Sis 315
LAN: Sis 900

Router do SDI ;/
P100
16MB RAM
850MB HDD
Grafika jakas na ISA
Lan: Realtek 8139
Chipset jakis Intel

Serwer INTRANETOWY (do testów)
C433
128 MB RAM
6.4 Gb WD
Chipset: intel 440
Lan: 2x Realtek 8139
CD-RW LG 52/24/52
Grafika: Ati 3d 4mb

Workstation 2

C333
64 MB RaM
6.4 Gb Samsung
Cipset via bx costam
lan: realtek 8139
cdrom: lg 52
Grafika: Gf2 mx400 64MB

Wszedzie jest slack a na drugiej workstacji freebsd
Obecnie uzywam: Slackware, Debian, OpenBSD
Wyznawca Unixa i fanatyk Cisco ;]

Awatar użytkownika
MOOtant
Użytkownik
Posty: 107
Rejestracja: 2004-06-12, 22:31

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: MOOtant » 2004-06-27, 09:23

Mój komp:
K6-2 350MHz
MSI-5169
chipset ali 1541
256 MB RAM (100 MHz)
WD 13GB + WD 15GB
Yamaha OPL3-SA2
nVIDIA GeForce GTS 2
Realtek 8139 10/100Mbps
CDRW Ricoh 8/4/32
Monitor KFC CA-1506 (15")
Mysz Logitecha :)

Staroć I:
P200 MMX
192 MB RAM
dzwięk opti 930
Ati Rage IIc
3com 905 10/100Mbps
CD 32X

Staroć II służący jako router:
P90
64MB RAM
2x Realtek 8139 10/100Mbps

Slackware na pierwszym i ostatnim.

fredie
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 2004-06-14, 18:33

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: fredie » 2004-06-29, 20:49

Jak wszyscy, to ja też się pochwalę:

1. Compaq Armada M700
cpu: PIII 650 Mobile
płyta: jakaś jest na Intel440BX
ram: 486MB
gpu: ATI Rage Mobility 16MB
hdd: 30GB Samsung
cd: 32x compaq, wymienne z flopem na MultiBay'u
audio: ESS Maestro
lan: Intel Ether Pro 100
modem: Lucent LT WinModem

2. Blacha - składak
cpu: PIII 750 @ 100MHz FCPGA na przelotce do Slot-1
płyta: LuckyStar na Via ApolloPro
ram: 256MB
gpu: nVidia GeForce2 MX 200 32MB
hdd: 2 razy po 40GB Western Digital
dvd: Teac 16x
cdrw: Teac 8x8x32x
tv: PixelView na bt878
audio: SB Live! 1024
lan: 3Com 505b
modem: Zoltrix FM556VSP-3
floppy: Samsung

3. Router (CoyoteLinux, bo nie ma hd ani cd)
cpu: Pentium 100 (wystarczył radiator od Durona i się nie grzeje)
płyta: ?? (na Intelu)
ram: 8 MB
gpu: S3Virge 2MB (to była prędkość ;-) )
floppy: ?? (ale działa)
lan1: ?? (RTL-8139)
lan2: ?? (NE2000)[/quote]

Klopsik
Użytkownik
Posty: 65
Rejestracja: 2004-06-10, 12:20
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Klopsik » 2004-06-30, 11:51

Motherboard: ECS Elitegroup K7S5A
CPU: Athlon XP 1800(1533mHz, ale wszystkie programy podają 1526 :P)
RAM: 256 ddram 266mhz :|
Karta Grafiki: nVidia GeForce 2 mx200 32mb
Dzwiękowa: Zintegrowana
HDD: SeaGate 40GB
FuJitsu 6 GB
CD: LG 52x
CDRW: LiteOn 52x32x52x
Zasilacz chłodzony wodą 300W
Lan: Realtek 8139

Awatar użytkownika
Outlaw
Administrator
Posty: 2861
Rejestracja: 2004-06-29, 22:23
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Outlaw » 2004-06-30, 15:39

1.
Athlon 3200+barton
MSI K7N2 Delta
512 DDR 400
Aopen 52x32x52
Radeon 9200 DVI 128MB 128bit
Seagete 80GB
LAN AUDIO zintegorowane
Medion 19'

2.
AMD K6 400Mhz
płyta jakaś tam jest nawet nie wiem jaka :)
CD 40x
160RAM SDRAM
Samsung 8GB
LAN AUDIO

3.
Laptop THSHIBA satellite pro 410CDT:
Pentium 90Mhz (chodzą filmy więc chyba jest przez bios Ľle wykrywany.
40SDRAM
6GB nie wiem jaki producent
CD 4x!!!!!!!!!! (nie czyta RW:()
Matryca 12'
AUDIO
Mikrofon

lordcox
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 2004-06-24, 11:33
Lokalizacja: Bolesławiec
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: lordcox » 2004-07-01, 12:24

Oto mój złomik :wink: :
AMD AthlonXP 1800+
Abit KG-7RAID (AMD 761 + HPT 370A)
2 x 256 DDR Kingston
Saphire ATI Radeon 9100 64MB
Sound Blaster LIVE! 5.1
Maxtor 80 GB 8mb cache
Seagate Barracuda IV 60 GB
DVD-ROM Lite-On 166
LG DVDRAM GSA-4081B
Iomega ZIP 250
modem Asmax
LG Flatron 700P
HP DeskJet 930C
... to chyba już wszystko :)
lordcox - RLU #270784

Awatar użytkownika
cherry
Moderator w st. spocz.
Posty: 1160
Rejestracja: 2004-06-15, 09:57
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: cherry » 2004-07-02, 10:08

My preciouss:
Soltek 75KAV
Duron 733MHz (5.5x133)
512MB SDRAM 133MHz
Seagate U6 40GB
Leadtek Winfast GF2 MX 32MB
Cльaцквaрэ Линукс цypэнт
[url]http://www.pajacyk.pl/[/url]
[url]http://www.polskieserce.pl/[/url]

Awatar użytkownika
Corvin
Administrator
Posty: 1143
Rejestracja: 2004-05-21, 15:04
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Corvin » 2004-07-11, 00:13

dodałem ankietę
"Spróbuj zapalić maleńką świeczkę zamiast przeklinać ciemność."
Konfucjusz

Awatar użytkownika
rapid
Użytkownik
Posty: 323
Rejestracja: 2004-05-29, 11:21

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: rapid » 2004-07-11, 10:29

Corvin pisze:dodałem ankietę
Jakby nie patrzec to jest akurat dobra kwestia do dyskusji. Ja zaglosowalem na AMD-ka. Z jednej strony cena/wydajnosc procesorow AMD (przypomne ze przed athlonem xp amd wogole sie prawie nie liczylo na rynku) a z dugiej strony Intel i jego szybki Pentium na szynie 800mhz (sa jeszcze tez na 533 :P) z HT i oslonietym rdzeniem - to naprawde jednak jest cos! Wybor nalezy do usera - jednak mysle ze wiekszosc by wybrala i bedzie za AMD poniewaz ceny Pentiumow sa na razie duze (intel zapowiedzial juz obnizke cen - zobaczymy jak to bedzie). Jeszcze to ze Socket 478 jest mniejszy od Socketu A ;).

Awatar użytkownika
Grucha
Administrator
Posty: 1679
Rejestracja: 2004-05-21, 14:24
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Grucha » 2004-07-11, 11:04

I tak intel jest nalepszy :twisted:
"Touch my car and i will touch your girl"

Awatar użytkownika
Ciuciu
Administrator
Posty: 921
Rejestracja: 2004-05-26, 21:01
Lokalizacja: 3C17y
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Ciuciu » 2004-07-11, 19:33

Tylko dlaczego za 10% przyrost wydajnośći przychodzi mi płącić ponad 50% ceny? :(

A tak na poważnie to swego czasu AMD naprawdę mocno przebiła Intela swoimi athlonami.. HiEndowe procki za LowEndowe pieniądze. Fakt że może były z nimi problemy (tak słyszałem.. sam nie miałem a to już mój 3ci procek AMD z rzędu), ale gdyby nie AMD to teraz nowością byłby procki 2GHz za 4tysiące..
[color=#888888][i][size=75]Whatever walks in my heart
Will walk alone...[/size][/i][/color]

DanielLinux
Użytkownik
Posty: 552
Rejestracja: 2004-06-11, 17:24
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: DanielLinux » 2004-07-11, 19:44

Tak głosuję zdecydowanie na AMD :)
Dlaczego ??
1.tańszy
2.wydajny
3.kupując np. Durona 1300 możemy go za jakiś czas zmienić na Athlona XP 2600+, w przypadku intela możemy najwyżej go albo podkręcić albo zmienić na niewiele szybszy. Wiadomo socket ten sam ale w przypadku wydajnej płyty to zdecydowany plus.

Awatar użytkownika
Grucha
Administrator
Posty: 1679
Rejestracja: 2004-05-21, 14:24
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Grucha » 2004-07-12, 01:21

Ale INTEL znowu jest liderem. :twisted:

A za co lubie AMD ? Za to że dzięki tej konkuręcji intel jest tańszy, strach sie beć co by było gdyby był ,omopolistą :P
"Touch my car and i will touch your girl"

Awatar użytkownika
Ciuciu
Administrator
Posty: 921
Rejestracja: 2004-05-26, 21:01
Lokalizacja: 3C17y
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Ciuciu » 2004-07-12, 23:23

Liderem w dziedzinie? Nieosiągalnych cenowo superprocesorów dla maniaków?
Dwa najszybsze komputery w moim domu (1600Mhz, 800Mhz) są AMD..
póĽniej są już same Intele, ale raczej ze względu na to ze kiedy były kupowane nie było AMD

Kwesite czysto ekonomiczne ;)
[color=#888888][i][size=75]Whatever walks in my heart
Will walk alone...[/size][/i][/color]

ODPOWIEDZ