Wasze złomy ^^

Wszystko o czym chcecie dyskutować a tyczy się choć trochę Slackware Linux i nie tylko!

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Preferuję procesory:

Intel
224
43%
AMD
288
55%
inne
8
2%
 
Liczba głosów: 520

sayetan
Moderator w st. spocz.
Posty: 2193
Rejestracja: 2004-06-20, 21:47
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: sayetan » 2004-07-13, 07:16

taa... a gdyby nie ta polityka marketingowa to dzis mielibysmy komputery ktore beda za 2-3 lata

Awatar użytkownika
Ciuciu
Administrator
Posty: 921
Rejestracja: 2004-05-26, 21:01
Lokalizacja: 3C17y
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Ciuciu » 2004-07-13, 15:44

Znaczy gdyby nie AMD to wszyscy mielisbyśmy qpe kasy? Już ich nie lubię..

Ale rozwiń swoją mysl.. IMVHO o ile ktoś jest monopolistą to nie oblniży cen. po prostu poczeka aż inni dociułaja (bo muszą)
[color=#888888][i][size=75]Whatever walks in my heart
Will walk alone...[/size][/i][/color]

Awatar użytkownika
Sad Mephisto
Administrator
Posty: 2824
Rejestracja: 2004-05-22, 13:24
Lokalizacja: Zabrze
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Sad Mephisto » 2004-07-13, 15:48

Ciuciu pisze:Ale rozwiń swoją mysl.. IMVHO o ile ktoś jest monopolistą to nie oblniży cen. po prostu poczeka aż inni dociułaja (bo muszą)
http://slashdot.org/article.pl?sid=04/0 ... ad&tid=137
[i]Thank you for noticing this notice. Now that you've noticed this notice, you may have noticed that this notice is noticably unnoticable.
$ python -c "print int(''.join(map(lambda x: str(len(x)),'Kto z woli i myśli zapragnie Pi spisać cyfry ten zdoła.'.split())))/1e+10"[/i]

sayetan
Moderator w st. spocz.
Posty: 2193
Rejestracja: 2004-06-20, 21:47
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: sayetan » 2004-07-13, 15:54

Ciuciu pisze:Znaczy gdyby nie AMD to wszyscy mielisbyśmy qpe kasy? Już ich nie lubię..

Ale rozwiń swoją mysl.. IMVHO o ile ktoś jest monopolistą to nie oblniży cen. po prostu poczeka aż inni dociułaja (bo muszą)
chodzilo mi tu raczej a taka sytuacje jaka ma miejsce w przemysle fonograficznym, dajmy na to zespol xxx ma material na dwie plyty
ale wyda narazie jedna bo wychdozi z zalozenia ze wydac jedna oplaca sie bardziej niz dwie a dlaczego?
bo zanim bo gdyby wydali dwie to ludziom by sie szybciej znudzilo

tak samo jest ze sprzetem? po co maja wdrazac nowe urzadzenia(czytaj lepsze) skoro moga tymi terazniejszymi
ustalic standardy i spokojnie sobie na nich zarobic przez pewien czas

podobna sytuacja miala miejsce ze stacjami roboczymi SGi. ile czasu ich stacje nie byly dostepne dla zwyklych smiertelnikow?
ruszylo sie w kartach i procesorach i zaraz SGI wydalo platformy po znacznie tanszej cenie

a tak w ogole to po co zmniejszac cene skoro wszystko idzie jak cieple buleczki ?

Awatar użytkownika
rapid
Użytkownik
Posty: 323
Rejestracja: 2004-05-29, 11:21

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: rapid » 2004-07-13, 16:10

Wszystko idzie jak cieple buleczki owszem, ale AMD zrobilo niezapowiedziany ruch. Oto firma ma zamiar konczyc powolu produkcje athlonow xp i tym samym promowac swoj nowy wynalazek athlona na rdzeniu sempron bodajze (jak sie myle to mnie poprawcie). Czyli co? AMDki ida nadal swietnie a jednak postanowiono je wycofac. Ale mysle ze to tylko chwyt marketingowy by promowac nowe dziecko amd.

Awatar użytkownika
Corvin
Administrator
Posty: 1143
Rejestracja: 2004-05-21, 15:04
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Corvin » 2004-07-13, 23:57

Intel ma nowego czarnego konia polecam artykuł: http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/ ... ona-1.html
"Spróbuj zapalić maleńką świeczkę zamiast przeklinać ciemność."
Konfucjusz

Awatar użytkownika
hanys
Użytkownik
Posty: 349
Rejestracja: 2004-07-21, 11:49
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: hanys » 2004-07-22, 13:28

Ja moze powroce do poczatkow dyskusji a mianowicie przedstawie swoje maszyny :lol:
serwerek stoi na compaq ens/c466/6a/128
funkcje desktopowa pelni laptop, tez compaq evo n160
ogolnie jestem zadowolony, przynajmniej jak na razie :)
Registered Linux User #375982

Awatar użytkownika
g0d
Użytkownik
Posty: 59
Rejestracja: 2004-07-14, 23:41
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: g0d » 2004-07-22, 13:49

Moj zlomik:
AMD 2000xp , 512 DDR , karta g4ce 4 mx 440 + jakies tam cd=romy dvd i inne gowienka., dyski 80gb i 10gb i najwazniejsze slackware 10.0
[b] b [/b]

Awatar użytkownika
slimak
Użytkownik
Posty: 324
Rejestracja: 2004-06-25, 20:21

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: slimak » 2004-07-22, 22:16

po dzisiejszym dniu dochodze do wniosku ze nie wazne jaki komp byle przy kupnie nie wziasc badziewia jak ja sieciowki :lol:
[size=75][i][b]"When I look into your eyes
There's nothing there to see
Nothing but my own mistakes
Staring back at me"[/size][/i][/b]

Awatar użytkownika
g0d
Użytkownik
Posty: 59
Rejestracja: 2004-07-14, 23:41
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: g0d » 2004-07-22, 22:39

Ja uzywam kompa razem z ojcem... po dzisiejszym dniu trzeba bedzie kupic nwa obudowe... ojciec ma mocnego kopa... :?
[b] b [/b]

Awatar użytkownika
Gogiel
Użytkownik
Posty: 245
Rejestracja: 2004-06-13, 10:58
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Gogiel » 2004-07-23, 07:22

g0d pisze:Ja uzywam kompa razem z ojcem... po dzisiejszym dniu trzeba bedzie kupic nwa obudowe... ojciec ma mocnego kopa... :?
:lol:

Moj ojciec raczej nie kopie kompa, ale raz sie dobral do BIOSa :wink: . Nie wiem co zmienil, ale komp sie nie chcial w ogole wlaczyc :roll: :cry: . Resetowalem ta cholerna bateryjke 5 razy i nic. Ale jakims cudem wyjalem z niego wszystko wlozylem jeszcze raz izadzialalo :D
http://www.linux.com.pl/forum
http://urloogle.com/fa

Awatar użytkownika
Sad Mephisto
Administrator
Posty: 2824
Rejestracja: 2004-05-22, 13:24
Lokalizacja: Zabrze
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Sad Mephisto » 2004-07-23, 10:01

A pomyśleć, że wystarczyło wyjąć tylko baterię... :roll:
[i]Thank you for noticing this notice. Now that you've noticed this notice, you may have noticed that this notice is noticably unnoticable.
$ python -c "print int(''.join(map(lambda x: str(len(x)),'Kto z woli i myśli zapragnie Pi spisać cyfry ten zdoła.'.split())))/1e+10"[/i]

Awatar użytkownika
pavlov
Użytkownik
Posty: 39
Rejestracja: 2004-06-12, 13:04

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: pavlov » 2004-07-25, 15:50

Moj zlom:
CPU: Athlon 1.8GHz
RAM: 256 MB
GPU: GForce 4200Ti 64MB
HDD: 80GB Maxtor
MB: MSI K7 cos tam :0
NET: 3COM
OS: Slackware Linux 10.0 i WinXP
Monitor: LG 14` stary jak swiat :(

Tym postem zadebiutowalem na forum, mimo ze zarejestrowalem sie jakos na poczatku ;)
Pozdrawiam wszystkich :)

Awatar użytkownika
rapid
Użytkownik
Posty: 323
Rejestracja: 2004-05-29, 11:21

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: rapid » 2004-07-27, 20:05

Sad Mephisto pisze:A pomyśleć, że wystarczyło wyjąć tylko baterię... :roll:
a pomyslec ze wystarczylo najpierw zworke przestawic :lol:

Awatar użytkownika
Grucha
Administrator
Posty: 1679
Rejestracja: 2004-05-21, 14:24
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Grucha » 2004-07-27, 22:21

rapid pisze:
Sad Mephisto pisze:A pomyśleć, że wystarczyło wyjąć tylko baterię... :roll:
a pomyslec ze wystarczylo najpierw zworke przestawic :lol:
Tylko zanimm ją znajdzesz to baterie 10 razy zdążysz wyciągnąć wypić piwo i włożyć na miejsce baterie :wink:
"Touch my car and i will touch your girl"

ODPOWIEDZ