Pytanie o darmowy internet na laptopie ze slackiem.

Wszystko o czym chcecie dyskutować a tyczy się choć trochę Slackware Linux i nie tylko!

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

ink
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 2011-03-21, 10:33

Pytanie o darmowy internet na laptopie ze slackiem.

Post autor: ink » 2014-06-10, 14:52

Alo;)
Mam taki sprzęcik, niedawno nabyty okazyjnie.
hp 6910p.
Chciałbym go pożyczyć z 'gotowym darmowym internetem' .
Czy mam się pchać w darmowy aero2 czy też może coś innego?
Osoby które będą go używać przez jakiś czas, nie mają zbytniego pojęcia o windows, więc
myślę że nie będzie specjalnego sapania że jest na nim slack ;)

Co drodzy forumowicze doradzą?
Czy potrzebowałbym coś mieszać w nim - nowy bios np itd?

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Pytanie o darmowy internet na laptopie ze slackiem.

Post autor: dienet » 2014-06-10, 17:24

ink pisze: Chciałbym go pożyczyć z 'gotowym darmowym internetem' .
Czy mam się pchać w darmowy aero2 czy też może coś innego?
Są inne gotowe darmowe internety?
Co drodzy forumowicze doradzą?
A trzeba coś doradzać?
Czy potrzebowałbym coś mieszać w nim - nowy bios np itd?
Na potrzeby aero? Jeśli jest to wgraj nowy BIOS, co Ci szkodzi.
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

ink
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 2011-03-21, 10:33

Re: Pytanie o darmowy internet na laptopie ze slackiem.

Post autor: ink » 2014-06-11, 07:13

To ja się pytałem czy są inne darmowe? Ja o innych nie czytałem, ale nie czytam wszystkiego, stąd pytanie i prośba o doradzenie ;)
Jest to mój pierwszy laptop, więc moje pytania mogą być 'dziwne'.
Czy muszę zmienić modem w tym laptopie? Nie mam pojęcia jak sprawdzić czy będzie obsługiwał aero2.
O bios pytałem bo wyczytałem że hp stosuje whitelisty obsługiwanego sprzętu. I nie chciałbym się później zdziwić, że kupię jakiś modem a tu zonk.

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Pytanie o darmowy internet na laptopie ze slackiem.

Post autor: dienet » 2014-06-14, 09:15

ink pisze: Czy muszę zmienić modem w tym laptopie? Nie mam pojęcia jak sprawdzić czy będzie obsługiwał aero2.
Aero2 jest tak tanie (28 zł?) że kup sobie i sprawdź ;) Idę o zakład że na 90% będzie działać, bo niby czemu nie ma działać?

Zawsze możesz też otworzyć lapka i spisać dane modemu i pogooglować.
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

Pajaczek
Użytkownik
Posty: 1441
Rejestracja: 2006-08-03, 13:16
Lokalizacja: Winny Gród

Re: Pytanie o darmowy internet na laptopie ze slackiem.

Post autor: Pajaczek » 2014-06-15, 09:46

Aero2 od wprowadzenia captcha stało się strasznie upierdliwe w użyciu.

Ale sprawdzić zawsze można... btw. 20 zł z tej opłaty jest teoretycznie do odzyskania jak Ci się nie spodoba (bo to kaucja za sim'kę).

Na co musisz zwrócić uwagę: na jakich częstotliwościach GSM działa modem, i porównać to z tymi na których działa aero. O ile sam modem już skonfigurowałeś, to więcej przeszkód nie powinno być.

ODPOWIEDZ