Przestroga przed pewnymi laptopami
Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy
- 6leks6ndr6
- Użytkownik
- Kontakt:
Przestroga przed pewnymi laptopami
Chciałam poruszyć temat odwrotny do istniejących na forum.
Jako pierwsza przestrzegam przed laptopem z platformy VBI AsMobile. Niestety podkusiła mnie rok temu cena w porównaniu do parametrów i... mam złoma w domu. Obudowa zaczęła pękać. Laptop w zasadzie cały czas stał na biurku więc nie ma mowy o styraniu maszyny. Zgłosiłam reklamację w ramach gwarancji (przecież nie minął nawet rok) a oni musieli wysłać fotki uszkodzeń gdzieś na Słowację (żadnego serwisu w kraju ), po prawie miesiącu otrzymałam odpowiedź, że to moja wina i nie podlega to gwarancji. Zaproponowali też że za 200zł sprowadzą mi części (cena z transportem).
No i męczę się z rozlatującym na moich oczach laptopem
AsMobile Z62J
Jako pierwsza przestrzegam przed laptopem z platformy VBI AsMobile. Niestety podkusiła mnie rok temu cena w porównaniu do parametrów i... mam złoma w domu. Obudowa zaczęła pękać. Laptop w zasadzie cały czas stał na biurku więc nie ma mowy o styraniu maszyny. Zgłosiłam reklamację w ramach gwarancji (przecież nie minął nawet rok) a oni musieli wysłać fotki uszkodzeń gdzieś na Słowację (żadnego serwisu w kraju ), po prawie miesiącu otrzymałam odpowiedź, że to moja wina i nie podlega to gwarancji. Zaproponowali też że za 200zł sprowadzą mi części (cena z transportem).
No i męczę się z rozlatującym na moich oczach laptopem
AsMobile Z62J
Trening czyni mistrza - Im więcej razy rozwalisz linuksa tym bardziej go umiesz
podpisano
Mały Psuj
podpisano
Mały Psuj
Re: Przestroga przed pewnymi laptopami
Heheh normalka. Z Acerami tez tak ktos mial (wejscie jack sie zrypalo). Ja wole taka marke na T bynajmniej pewne bo dlugo sie w to bawia i jakich mieli userow - K. Mitnick
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]
Hm, ja w sumie przestrzegam przed sprzetem firmy Medion, wlasnie kumpel odeslal drugiego lapka do serwisu
Z ich telefonami (sztuk 3) tez mialem do czynienia i kazdy mial jakas wade
Z ich telefonami (sztuk 3) tez mialem do czynienia i kazdy mial jakas wade
mi matryca poszła, ale komp zaliczył wycieczkę na Słowację(czy do Czech, nie pamietam), wrócił i sprawuje się dobrzedienet pisze:Z Acerami tez tak ktos mial
This is Linux land. In silent nights you can hear the Windows machines rebooting.
- 6leks6ndr6
- Użytkownik
- Kontakt:
To w Polsce tego nie potrafią zrobić tylko trzeba dodatkowo płacić za transport z innego kraju?
Bez sensu.
Myślę, że już lepiej kupić używanego laptopa bo przynajmniej jak się nie rozleciał poprzedniemu właścicielowi to pociągnie długo. Zastanawiam się na Dellem D610.. .ale to już melodia przyszłości.
Bez sensu.
Myślę, że już lepiej kupić używanego laptopa bo przynajmniej jak się nie rozleciał poprzedniemu właścicielowi to pociągnie długo. Zastanawiam się na Dellem D610.. .ale to już melodia przyszłości.
podpisano
Mały Psuj
podpisano
Mały Psuj
poprostu Acer nie ma serwisu w Polsce6leks6ndr6 pisze:To w Polsce tego nie potrafią zrobić tylko trzeba dodatkowo płacić za transport z innego kraju?
ale użyszkodnik nic nie płaci
dzwoni sie na specjalną linię, zgłasza problem, a oni wysyłają kuriera
po dwóch tygodniach kurier przynosi paczkę i działa
przez cały ten czas na stronie można sledzić gdzie akurat jest sprzęt
rozwiązanie by było nawet dobre gdyby nie:
-okres jaki się czeka - 2 tygodnie na naprawę
-w serwisie acer'a naprawdę różne smiszne rzeczy sie dzieją, mój laptop jak wrócił miał źle skręconą obudowę, więc musiałem poprawiać, ale to jeszcze nic
jeden doktor opowiadał mi na wydziale, że jak on wysłał laptopa (bo miał problemy z procesorem, amd turion czy coś takiego), to zamontowali mu inny CPU niż powinni
więc podsumowując Acer'a:
- cena - dobra
- jakoś - średnia
- serwis - lepiej nie mieć do czynienia
Ostatnio zmieniony 2008-07-22, 10:24 przez ulises, łącznie zmieniany 1 raz.
This is Linux land. In silent nights you can hear the Windows machines rebooting.
- 6leks6ndr6
- Użytkownik
- Kontakt:
Mi powiedzieli że załatwią po preferencyjnej cenie dwa elementy kadłubka. Jak dzwoniłam mówili, że każda częśc waha się w 2-3 euro. A tu nagle po 2 tygodniach mail, że sprowadzą mi elementy z dostawą za 200zł.
Nie kupujcie AsMobile
Nie kupujcie AsMobile
podpisano
Mały Psuj
podpisano
Mały Psuj
Z AsMobile nie miałem styczności, ale Acer'a TravelMate używam od prawie roku i go nie oszczędzam (jeździ ze mną wszędzie) i nie mam z nim problemów. O serwisie się nie wypowiem, bo nie miałem z nim styczności jedynie co mogę powiedzieć, że mój kolega ma też TravelMate'a o prawie 2 lata dłużej i poza baterią wszystko jest w porządku.
Nie mogę się wypowiadać ogólnie, bo to przykład na 2 modelach jednej z serii, ale jak widać niektóre konstrukcje Acera są udane.
Nie mogę się wypowiadać ogólnie, bo to przykład na 2 modelach jednej z serii, ale jak widać niektóre konstrukcje Acera są udane.
no ja z mojego też jestem zadowolony
a LCD sam zniszczyłem zbyt dużą liczbą "wstrząsów"
a LCD sam zniszczyłem zbyt dużą liczbą "wstrząsów"
Ja również mam Acer'a TravelMate już 2 lata i nie miałem z nim najmniejszych problemów
Hmm... to ja tez się dopiszę:
Acer Travelmate 2482 - zero problemów przez ponad 1.5 roku, wszystko śmiga pod Slackiem i na dodatek bateria na ponad 4h
Acer Travelmate 2482 - zero problemów przez ponad 1.5 roku, wszystko śmiga pod Slackiem i na dodatek bateria na ponad 4h
Ostatnio zmieniony 2008-07-23, 20:11 przez thopass, łącznie zmieniany 1 raz.
Slackware Current + kernel 2.6.32.6 + KDE 3.5.10
registered linux user #412954
[url=http://userbars.org][img]http://img162.imageshack.us/img162/9958/linux1hf8.jpg[/img][/url]
registered linux user #412954
[url=http://userbars.org][img]http://img162.imageshack.us/img162/9958/linux1hf8.jpg[/img][/url]
bo Ty qujon jesteśthopass pisze:i na dodatek bateria na ponad 4h
sorry Thopass, ale nie mogłem się powstrzymac
thopass, dokladnie identycznie z travelmatem mam, bateria 4-4,5h bez problemow ciagnie ;D
Przydałoby się zmoderować temat...
Albo w pierwszym poście zrobić listę niechętnych do współpracy laptopów
Albo w pierwszym poście zrobić listę niechętnych do współpracy laptopów
Ostatnio zmieniony 2008-07-23, 22:06 przez swiftgeek, łącznie zmieniany 1 raz.
swiftgeek, to zrób.
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.
-- Dennis Ritchie
Linux Registered User #419452
-- Dennis Ritchie
Linux Registered User #419452