Wasze złomy ^^

Wszystko o czym chcecie dyskutować a tyczy się choć trochę Slackware Linux i nie tylko!

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Preferuję procesory:

Intel
224
43%
AMD
288
55%
inne
8
2%
 
Liczba głosów: 520

magnusek
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 2004-10-05, 16:08

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: magnusek » 2008-03-04, 02:37

Intel Server Board SE7501CW2
4 x Intel(R) Xeon(TM) CPU 3.20GHz, cache size 2048 KB
Samsung 1GB PC2100 CL2.0 ECC
2 x 18,2GB SCSI Compaq bd018635cc 10k rpm
1x 80GB ATA Sygate BARACUDA 7200 rpm
1 x FDD
1 x CDROM NEC 40 SCSI
Adaptec ASC-39160
INTEL SC5200BASE (KHD3BASE450)

Awatar użytkownika
coolart
Użytkownik
Posty: 250
Rejestracja: 2004-06-20, 03:08
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: coolart » 2008-03-15, 16:43

Desktop ( Slackware - Win XP)
AMD Athlon 2400 2GHz
Asrock
DDR 512MB
Radeon 9550 128MB
Creative SB Live 1024!
Seagate B 160GB
Realtek RTL8139

Server Pl ( Slackware-Current )
AMD Duron 850MMz
ECS KVZ7
DDR 512MB Ram
Geforce 2 GTX 32MB
Samsung 20GB
Lan Realtek RTL8139

Server De ( Slackware-Current )
AMD K6-2 400MHz
Atrend ATC 5200
ATI Fury 32MB
SDR 128MB 133MHz
CF Kindston III 2GB
PROMISE TX4 SATA300
Seagate 500 GB B. ES
Lan Realtek RTL8139
Ostatnio zmieniony 2008-03-15, 19:15 przez coolart, łącznie zmieniany 1 raz.

gauthama
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 2007-07-02, 08:36
Lokalizacja: /rc.futerkowo

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: gauthama » 2008-04-24, 12:33

Laptop - HP nx6325 15"
Procesor - Turionx2 TL-52 1.6
Grafika - Radeon Xpress 200
Dźwięk - ATI HD Audio
Ram - 2x512 MB dual channel
HDD - Seagate 120GB SATA
Slackware Current at EeePc 1001px

Butter don't fly...

Skinx
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 2008-05-09, 12:24

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Skinx » 2008-05-09, 13:14

CPU: AMD Duron 1200 MHz
Board: VIA-KT
Grafika: NVidia GeForce 2 400 MX/MX 64MB
RAM: 2 * 256 MB
HD: 120 GB i 160 GB (ten drugi dopiero musze zmusic do pracy - na razie starcza mi jeden)
Sound: C-Media
Ostatnio zmieniony 2008-05-09, 13:16 przez Skinx, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Flash
Użytkownik
Posty: 633
Rejestracja: 2004-11-09, 18:14
Lokalizacja: Myszkow
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Flash » 2008-05-09, 14:20

Desktop (Bluewhite64)
CPU: Sempron2800+1.6GHz@2.6GHz
Mobo Epox 8KDA3I + 1GB Ramu
HDD 250 Seagate + 160GB Samsung oba na SATA
Grafika GF7300GT AGP

Drugi komputer serwer (Slackware)
Intel P3 500MHz
Mobo BX440 Gigabyte ga-6bxc rev 1.9 + 128MB + 128MB + 64MB SDRAM
HDD 40GB Seagate ATA
Grafika Ati Rage
Ostatnio zmieniony 2008-06-11, 06:04 przez Flash, łącznie zmieniany 2 razy.

San
Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 2007-02-22, 13:56
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: San » 2008-06-09, 22:17

już raz pisałem, ale to się zmieniło:

1. teraz go molestuję

Compaq Proliant 1500
2xP1@166Mhz (drugi procek już w drodze ;)
4GB SCSI [Symbios Logic 53c825]
128MB Ram'u SIMM
Grafika: brak danych.

funkcja: przyszły router + serwer dźwięku (sb AWE 64)

2. laptop

Omnibook 5000c
dysk <800MB (brakuje z 8mb by założyć partycjępod win2k)
p1@90Mhz (może ktoś ma mobilnego 120?)
ram 64mb
monitor 640x480
mysz i dźwięk nie działają (głośniki wbudowane)
jakiś Cirrus Logic, Crystal...

3. Serwer

Proliant 800
1xPentiumPro200 (do rozbudowy o drugi proc)
192mb (sd 60ns)
2x2.1GB (raid) + 18GB
Compaq Smart Array

4. Odtwarzacz MP3!
moja duma i chwała, ale odchodzi na emeryturę.. xD

Kod: Zaznacz cały

Am5x86 133@150 MHz 3,45V na Jetway/JetBoard j446b, 32MB SIMM RAM, Cache 512KB-60,
SoundBlaster AWE64 CT4500, Trident TVGA 9000A XP6683L 256KB-70, 
5. Odchodzący na emeryturę router

486@66? - nie pamiętam...
ram... albo 16 albo 32
dysk, uszkodzone 2gb xD
sprawował się doskonale.

taski demon mocy, a użyteczny!

os'y
poza laptopem (win98 i basic linux) oraz routerem (freesco)
wszystko obsługiwane przez slacka 11. =)

[ Dodano: 2008-06-09, 23:19 ]
Flash pisze:CPU: Sempron2800+1.6GHz@2.6GHz
kozak...
Ostatnio zmieniony 2008-06-09, 22:24 przez San, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię elementy perkusji Szpaderskiego. [url=http://e-san.info/szpad.php]Czytaj...[/url]

gogol
Użytkownik
Posty: 98
Rejestracja: 2007-10-19, 12:55
Lokalizacja: /earth/europe/poland

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: gogol » 2008-06-10, 16:44

juz raz pisalem ale zaszly zmiany ;]

desktop:
cpu: amd athlon 64 x2 4200+ 2.2 ghz
ram: 2 x 1 gb 667 mhz dual channel
hdd: samsung sp1603 160 gb sata2 ncq
gpu: asus radeon x1300 pro 256 mb
naped: lg dvd-ram gsa-h12l
monitor: philips 150s6fs 15" lcd
(tutaj sie nic nie zmienilo)

router:
cpu: intel pentium 3 500 mhz 512 kb l2
ram: 2 x 128 mb
hdd: segate baracuda (chyba iv) 40 gb
eth: 2 x intel pro 100 (eepro100.o)
net: 2mbps download, 512 kbps upload (byc moze niedlugo symetryk 2/2 )
deamons: ssh, dns, squid

serwer #1:
cpu: Intel Pentium III (Coopermine) @ 866 MHz 256 kB L2
ram: 128 MB
hdd: 13 GB
net: 2 mbps / 512 kbps
deamons: SAMBA

serwer #2 (dedyk):
cpu: Intel Celeron @ 2,66 GHz 256 kB L2
ram: 256 MB
hdd: 160 GB SATA2
net: 100 mbps / 100 mbps (bez limitow!)
deamons: www, ssh, dns, smtp, pop3, ntp, mysql

serwer #3 (vps ~15 zl / miesiac):
cpu: Intel Core 2 Duo E6750 @ 2,66 GHz 4 MB L2
ram: 256 MB
hdd: 4 GB
net: 100 mbps / 100 mbps
deamons: ssh, dns
"destiny is a fickle bitch" ;]

syriusz666
Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 2008-10-28, 01:38
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: syriusz666 » 2008-10-31, 15:50

Athlon64 3500 -2200@2500
Gigabyte K8NF-9 -Sli
512 Kingston - za tydzien 1 gb Patriot ;)
Radeon x800xl pci-e 256/256
Seagate 250 sata II 16 mb
Sound Blaster 5.1 Live@Audigy
Nagrywarka DVD tez jest i nawet flop ;d
Klawiatura Logitech
Mysz Microsoft IE 3.0 / slizgacze Everglide
Pad Steelpad S&S
Monitor 17' Nec FE 700
Lacze: Neita 1 mb
Ostatnio zmieniony 2008-11-01, 00:36 przez syriusz666, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mie_mode
Użytkownik
Posty: 130
Rejestracja: 2008-03-01, 10:57
Lokalizacja: bin/bash
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: mie_mode » 2008-12-28, 17:21

Poprawiam Dane :

Laptop :
Core Duo 2x 1,86Ghz
WD 250GB HDD
2GB RAM DDRII/800
15,4" TFT Crystal Bright Ultra Plus
Lan Realtek RTL8139
WLAN Atheros AR5007
(Windows Vista Home Premium)

Serwer :
Gigabyte GA945GCM-S2L (SATA/DDR2)
Intel Celeron Dual Core 2x1,6 (512k cache)
2GB RAM DDRII/667
Seagate SATAII 500GB 32MB cache

1 x PCIE Gigabit Ethernet Controller Marvell
1 x PCIE Gigabit Ethernet Controller Inter
1 x PCI Ethernet Controller Asmax (RTL8139)
1 x PCI Ethernet Controller Asmax (RTL8139)
Ibox silent (impulse) 400W
(Slackware Linux 12.1)

+

Laptop II
ASUS eee PC 900
Intel 900Mhz
1GB RAM DDR
SSD 16GB
WLAN : Atheros B/G
LAN : Atheros 100/10
Ostatnio zmieniony 2008-12-28, 17:27 przez mie_mode, łącznie zmieniany 2 razy.
Intel Xeon E3 1225 QUAD@3.1
32GB DDRIII 1333Mhz
Gigabyte GA-H67MA-B3
2x250GB MAXTOR SATAII@7200 as RAID1

SSD incoming...

Awatar użytkownika
marthinuz
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 2008-10-10, 13:59
Lokalizacja: The Orient
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: marthinuz » 2008-12-28, 23:58

To ja też się pochwalę :P

Płyta: VIA VT8363 / 8363-686A (KT7, KT7-RAID)
Procesor: AMD Duron 700MHz
Pamięć RAM: 512MiB SDRAM (2x128 + 256)
Grafika: nVidia GeForce2 MX/MX 400 64MB
Dysk: Seagate ST340810A 37GiB
CD/DVD: LITE-ON DVDRW SOHW-1653S
Sieć: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+
Dźwięk: C-Media CM8738

OS: Slackware 12.2.0 + Xfce 4.4.3 + własny kernel 2.6.28

Kocham tego złoma i wcale nie chcę lepszego. Slack sprawuje się na nim pięknie.
[size=59]/slækwɛər luzər/[/size]

f1y
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 2008-12-14, 16:16
Lokalizacja: Gliwice

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: f1y » 2008-12-29, 08:22

Serwer/Router.
Procesor: AMD K6-2 3DNow 400 MHz.
RAM: 192MB SDRAM 100MHz.
Płyta główna: DFI (chipset VIA).
Dysk twardy: Fujitsu 8GB.
Grafika: Gigabyte ATI Radeon 7500 64MB SDRAM.
Monitor: OptiView II 15B (CRT).
Dźwięk: n/a.

Desktop.
Procesor: Intel Pentium 4 1.6GHz.
RAM: 768MB DDR 266MHz.
Płyta główna: Gigabyte (chipset SIS 645)
Dysk twardy: Maxtor 40GB.
Grafika: X-Power ATI Radeon 9600 Pro 256MB DDR.
Dźwięk: SB Live! 5.1 (snd-emu10k1, wyjście na wieżę) i SB 128 (snd-ens1371, wyjście na słuchawki).
Monitor: ViewSonic 17" (LCD).
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej", Albert Einstein.

syriusz666
Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 2008-10-28, 01:38
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: syriusz666 » 2009-08-21, 17:09

Witam
Ostanio troche zmodyfikowalem kompa... wyglada to tak !!
To co nowe:
Płyta główna: Intel S3210SHLX LGA775 ZIF Sockets/i3200/DDR2/R/A
Procesor: Intel Pentium Dual Core E6300 2.8x2 / 2mb
Pamieci: 4GB OCZ REAPER DDR2 PC800
Naped: Ngrywarka DVD jakas LG
To co stare:
Zasilacz:Chieftec 400W
Grafika: Ati Radeon x800xl
Dzwiek: Sound Blaster 5.1 live
Monitor: Nec fe700 17'
... cala reszta pare postow wyzej :)
Narazie wszystko lezy jeszcze w pudelkach jutro jak znajde troche czasu to zabiore sie za to ...

Awatar użytkownika
m00n
Użytkownik
Posty: 666
Rejestracja: 2004-06-26, 15:31
Lokalizacja: Morag
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: m00n » 2010-01-30, 19:53

No to ja napisze bo sporo modyfikacji zaszlo :)

Stacjonarny (slackware64, vista business)

Intel C2D E8400 2x3.00Ghz
Płyta ASUS P5Q SE
4GB RAM Patriot 800mhz 4-4-4-12
Geforce GTS250 1024 HDMI
HDD 500GB WD

Shitbook hp2133 (niewiem czemu to kupilem ;/ ) (debian, vista home)
via c7 1.6 ghz (co za shit)
2gb ram
160GB
via chrome (co za shit)

Router (Slackware)
P3 600
512 RAM
10GB

Router2 (W drodze, zastapi powyzszy router)
Terminal Compaq/HP Evo T5710
1.2 Ghz
256 RAM (rozbudowa do 512)
256 Flash ( niewiem czy zmieszcze instalke, jak cos to sie dokupi wiekszy)

Serwer1 (Debian)
Celeron 1.2
256 RAM
10GB dysk

Serwer2 (slack)
Celeron 1.2
64 RAM
10GB dysk

Serwer 3 (FreeBSD)
2xPentium 2 450
256 RAM ECC
6.4 GB HDD

Serwer 4
Terminal Compaq evo t20 (debian)
300mhz
96 flash + 160GB USB HDD
256 ram

Cisco LAB
3x 2610XM 32/128 IOS 12.4
3x 2950-24 EI
Jakis HUB 3 com

W planach dalsza rozbudowa :D ale kobieta juz mnie chce wyrzucic z domu :P
Obecnie uzywam: Slackware, Debian, OpenBSD
Wyznawca Unixa i fanatyk Cisco ;]

syriusz666
Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 2008-10-28, 01:38
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: syriusz666 » 2010-01-30, 20:58

m00n pisze:W planach dalsza rozbudowa :D ale kobieta juz mnie chce wyrzucic z domu :P
No i ma racje :D :)

Awatar użytkownika
Outlaw
Administrator
Posty: 2861
Rejestracja: 2004-06-29, 22:23
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: Outlaw » 2010-01-31, 00:43

m00n, laba cisco rozumiem, jeden serwer również w domu, ale po co Ci aż 3 serwery w domu? Czy może ich nie trzymasz w domu? :)

ODPOWIEDZ