Slackware 13.0 wydane !

Informacje i dyskusje na najświeższe tematy z branży IT

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Awatar użytkownika
bojleros
Użytkownik
Posty: 785
Rejestracja: 2005-08-29, 11:12
Lokalizacja: z widokem na familoki :)
Kontakt:

Slackware 13.0 wydane !

Post autor: bojleros » 2009-08-28, 09:47


Awatar użytkownika
Zielony
Użytkownik
Posty: 535
Rejestracja: 2005-03-17, 18:22
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Slackware 13.0 wydane !

Post autor: Zielony » 2009-08-28, 10:27

Żyję - nie każdemu się zdarza - a we krwi mam chlorofil.
[url=http://scxd.info/][img]http://scxd.info/pub/scxdbar/scxd-bar.png[/img][/url]
[b]Registered User #448882[/b]
[img]http://scxd.info/say/img.php[/img]

Pajaczek
Użytkownik
Posty: 1439
Rejestracja: 2006-08-03, 13:16
Lokalizacja: Winny Gród

Re: Slackware 13.0 wydane !

Post autor: Pajaczek » 2009-08-28, 11:06

Cholerka... a jak wieczorkiem sprawdzałem, to jeszcze nie było announca. Great... zapowiada się pracowity weekend ;)

przemo_slack
Użytkownik
Posty: 84
Rejestracja: 2009-03-21, 20:57

Re: Slackware 13.0 wydane !

Post autor: przemo_slack » 2009-08-28, 21:51

A czy w slackware 64 13 mogę kożystać z 32 bitowych programów?
Wystarczyły dwa c64 aby wysłać człowieka na orbitę,dziś nie wystarczy dwurdzeniowy procesor aby uruchomić Vistę.


Awatar użytkownika
guitarrizer
Użytkownik
Posty: 349
Rejestracja: 2004-06-12, 14:23
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Slackware 13.0 wydane !

Post autor: guitarrizer » 2009-09-01, 19:40

Czy ktoś już robił downgrade z KDE4 do KDE 3.5.10 z poprzedniego wydania? Czy poza zamianą QT4 > QT3, samymi paczkami KDE i dbusem trzeba podmieniać coś jeszcze?
Linux Registered User #350196

Obrazek

Sajmon
Moderator
Posty: 1128
Rejestracja: 2004-05-22, 23:19
Lokalizacja: Graz
Kontakt:

Re: Slackware 13.0 wydane !

Post autor: Sajmon » 2009-09-01, 19:45

Zapewne całą paletę bibliotek których używa KDE3, a kto wie czy i nie bibliotek systemowych.


edit:
Nie da rady pociągnąć źródeł, SlackBuildów i spróbować sobie samemu skompilować.?
Ostatnio zmieniony 2009-09-01, 19:47 przez Sajmon, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://polish-32053322658.spampoison.com][img]http://pics3.inxhost.com/images/sticker.gif[/img][/url]
perl -e 'print $i=pack(c5,(41*2),sqrt(7056),(unpack(c,H)-2),oct(115),10);'

Awatar użytkownika
przemek_11
Użytkownik
Posty: 384
Rejestracja: 2005-03-01, 15:58
Lokalizacja: Zaborze

Re: Slackware 13.0 wydane !

Post autor: przemek_11 » 2009-09-02, 10:58

guitarrizer pisze:Czy ktoś już robił downgrade z KDE4 do KDE 3.5.10 z poprzedniego wydania? Czy poza zamianą QT4 > QT3, samymi paczkami KDE i dbusem trzeba podmieniać coś jeszcze?
Ja robilem. Wystarczy wywalic wszystko do KDE4, zainstalowac qt3 (ja zainstalowalem z 12.2), zainstalowac paczki z kde (ja mam tylko kdebase, kdelibs, kdegraphic i kdeartwork) i arts. Reszta bez zmian. A co do KDE4 to jest kicha jakich malo. Ja podjalem decyzje ze jak nie uda mi sie zainstalowac na 13 kde3 to przechodze na ubuntu i gnome. Ale sie udalo i jest git. Mam 13 i kde3.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2009-09-02, 10:58 przez przemek_11, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
darjerz
Użytkownik
Posty: 1052
Rejestracja: 2004-05-28, 18:26
Lokalizacja: Wrocław

Re: Slackware 13.0 wydane !

Post autor: darjerz » 2009-09-02, 11:41

A ja mialem podobne zdanie ale przekonałem się do KDE4.
Działa spoko na lapku 512Mb/PIII1200/IntelM830 (nie udało mi się jak na razie przeskoczyć tylko jednego tematu współpracy SCIM z OO ale wezmę się na ostro za problem :D)
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam.

Awatar użytkownika
guitarrizer
Użytkownik
Posty: 349
Rejestracja: 2004-06-12, 14:23
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Slackware 13.0 wydane !

Post autor: guitarrizer » 2009-09-02, 12:08

przemek_11 pisze: Wystarczy wywalic wszystko do KDE4, zainstalowac qt3 (ja zainstalowalem z 12.2), zainstalowac paczki z kde [...]Reszta bez zmian.
Zrobiłem identycznie, dbusa zostawiłem nowego, a paczki KDE3 i QT3 wziąłem z instalki Slacka 12.2 i działa znakomicie.

KDE4 na moim sprzęcie straaaaasznie muliło, a trójka chodzi jak przecinak.

pzdr
Ostatnio zmieniony 2009-09-02, 12:09 przez guitarrizer, łącznie zmieniany 1 raz.
Linux Registered User #350196

Obrazek

Awatar użytkownika
Mad_Dud
Użytkownik
Posty: 86
Rejestracja: 2006-01-28, 13:25
Lokalizacja: 61 / 71
Kontakt:

Re: Slackware 13.0 wydane !

Post autor: Mad_Dud » 2009-09-02, 12:29

Dzięki za informacje. Zapowiada się ciekawie!
Greetings

Pajaczek
Użytkownik
Posty: 1439
Rejestracja: 2006-08-03, 13:16
Lokalizacja: Winny Gród

Re: Slackware 13.0 wydane !

Post autor: Pajaczek » 2009-09-06, 00:30

A mam jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś się orientuje, co to za nowy Tux się pojawił? Jakiś tak przyjemnie diaboliczny ;p

Awatar użytkownika
ulises
Użytkownik
Posty: 314
Rejestracja: 2006-02-10, 20:49
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Slackware 13.0 wydane !

Post autor: ulises » 2009-09-06, 02:00

ten przy ładowaniu kernela?

jakiś czas temu za tux'a robił jak dobrze pamiętam zagrożony wiginięciem diabeł tasmański, ale nie pamietam, w których numerach kernela można go znaleźć (swoją drogą ja mam wyłoączone logo ;) )
This is Linux land. In silent nights you can hear the Windows machines rebooting.

Awatar użytkownika
Mad_Dud
Użytkownik
Posty: 86
Rejestracja: 2006-01-28, 13:25
Lokalizacja: 61 / 71
Kontakt:

Re: Slackware 13.0 wydane !

Post autor: Mad_Dud » 2009-09-06, 09:45

FYI: Instalacja Slackware13 na VMware workstation 6.5 przeszła bez problemów.
Greetings

ogro
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 2004-08-21, 12:37

Re: Slackware 13.0 wydane !

Post autor: ogro » 2009-09-06, 23:32

ulises pisze:ten przy ładowaniu kernela?

jakiś czas temu za tux'a robił jak dobrze pamiętam zagrożony wiginięciem diabeł tasmański, ale nie pamietam, w których numerach kernela można go znaleźć (swoją drogą ja mam wyłoączone logo ;) )
http://linuxnews.pl/jadro-linuksa-ratuj ... zi-linusa/
c2d e8400, gigabyte 965p-dq6, patriot LLK 4gb ddr2 800MHz, radeon hd4850, Samsung SpinPoint F3 1TB (HD103SJ), slackware 14.0

ODPOWIEDZ