Wasze złomy ^^

Wszystko o czym chcecie dyskutować a tyczy się choć trochę Slackware Linux i nie tylko!

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

Preferuję procesory:

Intel
225
43%
AMD
289
55%
inne
8
2%
 
Liczba głosów: 522

Awatar użytkownika
webster
Użytkownik
Posty: 1269
Rejestracja: 2009-10-06, 11:58
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: webster »

Mój skromny:
Obrazek
Dell Inspiron 17R-SE-7720
:: Procesor
Intel Core i7-3610QM 2.3 GHz
:: Chipset
Intel HM77 (Panther Point)
:: Pamięć
12 GB, DDR3 1600 MHz
:: Karta grafiki
NVIDIA GeForce GT 650M - 2048 MB, rdzeń: 745 MHz, pamięć: 1000 MHz, GDDR5, nvlddmkm 8.17.12.9637, Intel HD Graphics 4000
:: Matryca
17.3 cali 16:9, 1920x1080 pikseli, Matowa
:: Dysk twardy
WDC Scorpio Blue WD10JPVT-75A1Yt0, 1024GB 5400obr/min
:: Karta dźwiękowa
Intel IDT High Definition Audio Controller
:: Złącza
4 USB 3.0, 1 VGA/D-Sub, 1 HDMI, 1 blokada Kensingtona, gniazda audio: wejście mikrofonowe, wyjście słuchawkowe, czytnik kart: 8 w 1,
:: Łączność
Realtek PCIe FE Family Controller 10/100 (10MBit) :!: :evil: :cry: , Intel Centrino Wireless-N 2230 (bgn), Bluetooth 4.0 Bluetooth
:: Napęd optyczny
PLDS DVD-RW DS8A8SH
:: System operacyjny
Slackware 14.0 && Linux webster 3.6.6 #2 SMP Tue Nov 13 20:54:04 CET 2012 x86_64 Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU @ 2.30GHz GenuineIntel GNU/Linux
:: Inne
kamerka: 1,3 megapiksela, Speakers: głośniki 2.1 Skullcandy, Keyboard: Podświetlana klawiatura
††† Chaos Of The Mirror - Valheru †††
††† I ♥ SlackWare RuLeZ †††

Slackware Poland FaceBook

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: dienet »

webster pisze:Mój skromny:
Ale kloc ;) Ile na baterii? 1 sek ?;)
mina86 pisze:
dienet pisze:Wszystko na dockach oraz przełącznik KVM.
Jakie KVM masz? Warte polecenia? Głównie interesuje mnie, czy podczas przełączania klawiatura i mysz są odłączane od jednego i podłączane do drugiego komputera, czy może KVM ma jakieś „wirtualne HID”? Bo mój (służbowy) Belkin jest pod tym względem tragiczny -- nie polecam.
Odłączane są i podłączane:

Kod: Zaznacz cały

|(dienet@t61)/sys/class/input|$ ls input25*
input251@  input258@  input259@
To jest KVM firmy: ATEN, model CS22U. Pod linuksem zero problemów, Windows za to czasem ma problem z rozdzielczością (muszę odpinać kabel vga od docka). Przycisk przełączający czasem ma lekkie zablokowanie. Raczej polecam, nie było jakoś problemów większych.

PS. Odłączanie i podłączanie wg mnie ma pewien plus. Mogę na eventach zaczepić pewne operacja i tak, używam ich ;)
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

Awatar użytkownika
mina86
Moderator
Posty: 3330
Rejestracja: 2004-06-14, 21:58
Lokalizacja: Linux 5.x x86_64
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: mina86 »

dienet pisze:PS. Odłączanie i podłączanie wg mnie ma pewien plus. Mogę na eventach zaczepić pewne operacja i tak, używam ich ;)
No może, ale jak ktoś nie potrzebuje czegoś takiego, to to tylko dodatkowa robota, bo w X11 ustawienia klawiatury (powtarzanie itp) się resetują.
Zastrzegam sobie prawo nieanalizowania postów pisanych niepoprawną polszczyzną.
Post generated automatically by A.I. system code name ‘mina86’ in response to the previous one.

Awatar użytkownika
webster
Użytkownik
Posty: 1269
Rejestracja: 2009-10-06, 11:58
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: webster »

dienet pisze:Ale kloc Ile na baterii? 1 sek ?;)
heh Nigdy nie udało mi się jeszcze wyczekać do końca baterii. Sporadycznie pracuję na aku, zawsze max parę min, wystarczająco by przenieść się z punktu A do B :) Producent na pewno coś pisze o czasie pracy
http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Dell-Inspiron-17R-SE-7720.79724.0.html pisze:Wydajność akumulatora

Choć mobilność w laptopie tej wielkości nie gra większej roli, zawsze cenna jest jak największa niezależność od zasilania sieciowego. Recenzowany Inspiron 17R SE 7720 posiadał akumulator o pojemności 48 Wh (11,1 V, 4200 mAh).

W teście symulującym czytanie dokumentu tekstowego (Battery Eater Reader's Test), który można uznać za wyznacznik maksymalnego czasu pracy, uzyskano ponad 5 h (dokładnie 304 minuty). Test odtwarzania filmu z DVD przyniósł z kolei 2,5 h funkcjonowania laptopa. Test symulujący korzystanie z internetu przez Wi-Fi dobiegł końca po 3:48 h.
††† Chaos Of The Mirror - Valheru †††
††† I ♥ SlackWare RuLeZ †††

Slackware Poland FaceBook

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: dienet »

mina86 pisze:
dienet pisze:PS. Odłączanie i podłączanie wg mnie ma pewien plus. Mogę na eventach zaczepić pewne operacja i tak, używam ich ;)
No może, ale jak ktoś nie potrzebuje czegoś takiego, to to tylko dodatkowa robota, bo w X11 ustawienia klawiatury (powtarzanie itp) się resetują.
Hm ja w sumie nigdy nie zmieniałem tych ustawień, więc może dlatego nawet nie widzę, że mi się coś resetuje.
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

syriusz666
Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 2008-10-28, 01:38
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: syriusz666 »

Dell Studio 1737

Procesor Intel® Core™2 Duo P8600 2.4 GHz
RAM 4 GB
Dysk 320 GB
Karta graficzna ATI Mobility Radeon HD3650 256 MB

a ma ktos moze na sprzedaz procka T9800 lub T9900 ?

Awatar użytkownika
ondreyos
Użytkownik
Posty: 331
Rejestracja: 2007-11-01, 17:31
Lokalizacja: Poznań

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: ondreyos »

Laptop całkiem przyjemny. Chociaż podejrzewam, że mooocno na wyrost. Ale kto bogatemu zabroni? :D
Nie byłbym sobą, jakbym się do czegoś nie doczepił - z tego co widzę, ma tylko touchpada. OD dobrych kilku lat pracuję tylko na ThinkPad'ach i jestem wręcz uzależniony od TrackPoint'a (aka łechtaczka :D ). Plus wydaje się, że matryca jest połyskująca, zamiast matowej - przy mocnym świetle może być z tym problem. No i najgorsza sprawa - teraz nówka kosztowała tyle, co średniej klasy używany samochód. A za 2-3 lata będzie pewnie poniżej tysiąca. Strasznie dołujące - wiem, bo sam też kilka razy na takich sprzętach wtopiłem... znaczy "zainwestowałem w sprzęt" ;)

Ale ogólnie to komp masakra. Jakieś 100 razy mocniejszy niż sprzęty, które pozwoliły postawić człowieka na księżycu :D

Awatar użytkownika
webster
Użytkownik
Posty: 1269
Rejestracja: 2009-10-06, 11:58
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: webster »

hehe :) no nie przesadzajcie koledzy :) Czasami zamęczam na maxa tego lapka :))

Co do matrycy to mat

Trackpoint dla hardcoreowców - masakra - da się na tym pracować ? :D
††† Chaos Of The Mirror - Valheru †††
††† I ♥ SlackWare RuLeZ †††

Slackware Poland FaceBook

Awatar użytkownika
ondreyos
Użytkownik
Posty: 331
Rejestracja: 2007-11-01, 17:31
Lokalizacja: Poznań

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: ondreyos »

No na zdjęciu wygląda na połysk - jesli jest mat, to zwracam honor ;)

A w temacie trackpointa - trochę na początku paluch boli, ale zapewnia najlepszą kontrolę nad kursorem z wszystkich dostępnych rozwiązań (no może poza tabletem. Ale na pewno jest dokładniejszy od standardowej myszki). Touchpad jest daleki od ideału - po pierwsze często dojeżdżasz do jego krawędzi i jest problem (trzeba oderwać palec, przenieść i dalej pocierać - "łechtaczka" jest bez takich ograniczeń), a po drugie - czasami przypadkiem można lekko palec oderwać i robi się kliknięcie, poza tym czasami mi się zdarza podczas pisania trącić nadgarstkiem pada - robi się kliknięcie, kursor przestawia i ogólnie jest niefajnie.

A co do trackpointa - początki są bolesne, ale potem już idzie z górki :D Kto grał kiedyś na gitarze to wie, o co mi chodzi :D

Awatar użytkownika
webster
Użytkownik
Posty: 1269
Rejestracja: 2009-10-06, 11:58
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: webster »

Co do gitary, gram od 9tego roku życia, i nie wiem o co Tobie chodzi :) Chyba, że chodzi o kaleczone palce od strun. Zaczynałem od 12sto strunowej :) Tu to był ból :))
††† Chaos Of The Mirror - Valheru †††
††† I ♥ SlackWare RuLeZ †††

Slackware Poland FaceBook

syriusz666
Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 2008-10-28, 01:38
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: syriusz666 »

Luckitrans pisze:Zdziwi Was to albo nie, ale posiadam coś takiego:

- płyta główna ms-6570E
- Radeon X1050
- AMD Sempron 2500+ 1.74 GHz
- 768 MB RAM pamięci
- zasilacz Codegen 350W
- Baracuda 80 GB dysk twardy

I co powiecie? :roll:
fajny kalkulator :D

Awatar użytkownika
dienet
Moderator
Posty: 2106
Rejestracja: 2007-07-24, 18:58
Lokalizacja: Racibórz/Rybnik
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: dienet »

Tak tylko pytam: czy użytkownicy Podbisz oraz Glixi oprócz Slackware mają jeszcze zainstalowany Windows, żeby ten sprzęt wykorzystać w grach? ;)
Pozdr0
dienet
[img]http://i164.photobucket.com/albums/u19/slawek15/kotekeo0lq3.jpg[/img]

Awatar użytkownika
webster
Użytkownik
Posty: 1269
Rejestracja: 2009-10-06, 11:58
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: webster »

Windows blechh... nie dobre fujj....

ale ale Dianet, Zapominasz o naszych super kolegach z wine :) Ja pykam w Metro Last Light :))
††† Chaos Of The Mirror - Valheru †††
††† I ♥ SlackWare RuLeZ †††

Slackware Poland FaceBook

Awatar użytkownika
elesmod
Użytkownik
Posty: 47
Rejestracja: 2012-08-30, 13:00

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: elesmod »

webster pisze:ale ale Dianet
Oh webster, już tak długo jesteś na forum, a źle napisałeś pseudonim dieneta :P

syriusz666
Użytkownik
Posty: 295
Rejestracja: 2008-10-28, 01:38
Lokalizacja: eth0
Kontakt:

Re: Wasze złomy ^^

Post autor: syriusz666 »

Brodson pisze:To najbardziej boli, ze mało gier jest dostępnych na jedyny, właściwy system operacyjny !Linux!
aktualnie na steam mamy dostepne 204 gry, a ich liczba caly czas rosnie ... malymi krokami ale do przodu :)

ODPOWIEDZ