Aż głupio zakładać topic i się o to pytać, ale nie moge znaleźć a wpadł do mnie kiedyś kumpel i tego używał. Teraz wyjechał i sie nie mogę spytać:)
W jaki sposób w MC uzupełniać sobie nazwy np. plików czy katalogów tak jak normalnie w bashu tabem. Nie wiem dokładnie nawet jak to działało, bo on tylko śmignął z tym:) Może z tego niespójnego opisu ktoś skojarzy:)
Completion w MC osiagasz przez M+Tab (alt+tab). Więcej szczegółów w manualu Niestety ta część jest trochę mętnie napisana, a tytuł paragrafu polskiej wersji brzmi: "Dokańczanie".
Ostatnio zmieniony 2006-03-29, 23:57 przez BeteNoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Chodzi mi o takie okienko, które się pojawia nad command, a nie wpisywanie nazwy pliku z tabelki do tej linii. Np. chce wejść do jakiegoś katalogu w /dev, to zamiast szukać strzałkami to "wyskakuje" sobie to okienko i wpisuje tam nazwę.
Tamto to można zrobić alt+enter i nie ma problemu, nawet w putty.
Ostatnio zmieniony 2006-03-30, 08:49 przez miszmaniac, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmm...a jak zrobic zeby "mc" otwieralo naprzyklad pliki .ogm i .mkv od razu w mplayerze? Bo teraz nic sie nie dzieje jak na nie enterem klikne . Jednym slowem gdzie sie ustawia jaki program ma jakie rozszerzenie obslugiwac . Nie mam KDE i siedze na Fluxbox.
http://info.ccone.at/INFO/MC/ tutaj jest np. manual do MC... to wcale nie takie proste przewertować go całego w poszukiwaniu czegoś, czego w ogóle nie wiedziałem jak sie nazywa:P
A co twojego pytania Crash_zero to nie dawno było o tym: