Zmiana hasła roota przez konsoe. Jak??

Te, które nie mieszczą się w powyższych kategoriach, a mają coś wspólnego ze Slackware.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

kamxp125
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 2008-03-03, 11:48

Zmiana hasła roota przez konsoe. Jak??

Post autor: kamxp125 »

Witam jak mogę zmienić hasło roota przez konsole??

Awatar użytkownika
sectt
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 2006-06-04, 12:15
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Zmiana hasła roota przez konsoe. Jak??

Post autor: sectt »

Kod: Zaznacz cały

passwd

Awatar użytkownika
Lolo
Użytkownik
Posty: 44
Rejestracja: 2008-02-19, 09:27
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Zmiana hasła roota przez konsoe. Jak??

Post autor: Lolo »

In the world of freedom there are no walls so we don't need any windows or gates...

Sajmon
Moderator
Posty: 1173
Rejestracja: 2004-05-22, 23:19
Lokalizacja: Graz
Kontakt:

Re: Zmiana hasła roota przez konsoe. Jak??

Post autor: Sajmon »

Ze względu na ciekawy link Lolo, przesuwam tam gdzie było.
Niech zostanie ten post dla przyszłych użytkowników Slackware.

Pozdrawiam,
Sajmon
[url=http://polish-32053322658.spampoison.com][img]http://pics8.inxhost.com/images/sticker.gif[/img][/url]
perl -e 'print $i=pack(c5,(41*2),sqrt(7056),(unpack(c,H)-2),oct(115),10);'

ODPOWIEDZ