Czyszczenie "profilu" po wylogowaniu się użytkownika

Serwery i sieci oparte na Slackware, wszelkiego rodzaju usługi, troubleshooting.

Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy

dr
Użytkownik
Posty: 108
Rejestracja: 2007-01-02, 09:59
Lokalizacja: Iława

Czyszczenie "profilu" po wylogowaniu się użytkownika

Post autor: dr » 2018-09-03, 12:40

Witam,
muszę postawić maszynę do "publicznego" korzystania. Czyli ludzik przychodzi, włącza maszynę i korzysta z internetu, edytorów tekstu drukuje sobie co chce i wyłącza maszynę.
I pytanie zasadnicze - da się zrobić tak, żeby po wylogowaniu się usunąć wszystkie jego pliki historię itp., żeby ktoś następny siadając miał czysty "profil"

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
webster
Użytkownik
Posty: 1261
Rejestracja: 2009-10-06, 11:58
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Czyszczenie "profilu" po wylogowaniu się użytkownika

Post autor: webster » 2018-09-04, 10:47

profil wrzucaj do ramu i po restarcie nie będzie profilu, lub zrób logout skrypt który będzie wywalał profil przy wylogowaniu. Jedno z 2ch
††† Chaos Of The Mirror - Valheru †††
††† I ♥ SlackWare RuLeZ †††

Slackware Poland FaceBook

ODPOWIEDZ