Od czego to zależy ?? kernel mam przekompilowany pod 64 bit, glibce też... może to chodzi o xorg ?
co dziwne uname -p pokazuje mi że mam athlon-4 ?
Moderatorzy: Moderatorzy, Administratorzy
tyle to i ja wiemNie masz kompletnie 64-bitowego system (w każdym razie Twoja Mozilla jest kompilowana pod i686)
tzn ?? mi się wydawało że jak się da -march=athlon64 to automatycznie program/biblioteka staje się 64 bitowygcc który nie generuje kodu 64-bit
Problem w tym że nie ma Slackware pod 64 bity, zresztą połowa systemu i tak jest kompilowana przezemnie więc nie wiem czy to ma jakiś sens...Trzeba wziąć gotową dystrybucję wspierającą AMD64 i działać w ten sposób.
Poczytaj o SLAMD64...log_out pisze:Problem w tym że nie ma Slackware pod 64 bity (...)
Tak, znam ten projekt ale jest on zawsze zapóźniony w stosunku do Slacka no i autor niepoważnie hobbystyczne do niego podchodzi robiąc "przerwe wakacyjną" w rozwoju systemu, wole nie pakować się w coś co za 3-4 miesiące może mu się całkowicie znudzić ...Poczytaj o SLAMD...
hmmm co do glibcow to nie wiem, ale -march=athlon64 ma zawarty w sobie -m64, czyli o ile nie podasz -m32 to powinien powstac kod na 64bit- no chyba ze przy kompilacji wywalil Ci jakies bledy. Nie wiem dokladniej bo nie testowalem w ten sposob - startowalem z gcc 64bitlog_out pisze:Nie powiem troche mnie to wszystko wystraszyło
czyli rozumiem że jak "sobie skompilowałem" glibce na athlona64 to one tak naprawdę nie są 64 bitowe ? czy źle to rozumuje
No ale mam pytanie - jakie są konkretne problemy ze SLAMD64 ?? bo wszyscy piszą że mają "przejścia" z nim ale nic konkretnego ??